2020. Április 4. Szombat  Izidor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Töretlenül haladnak a döntő felé az U14-es lányok

Kiváló eredményekről érkezett hír a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia utánpótlás-nevelői munkájáról. A 14 éves korosztályú lányok ismét remekeltek az országos bajnokság felsőházában. A csapat elsődleges célja a döntőbe jutás.

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia U14 korosztályú leány csapata acélosan menetel az országos bajnokság felsőházában. A lányok Halmai Gábor és Pogány Vivien szakemberek keze alatt pallérozódnak.

A szakemberek célként tűzték ki az országos döntőbe jutást, és természetesen az akadémia küldetése szerint az élsportolók kinevelését. Halmai Gábor edző elmondta, hogy a társaság kiemelt tehetségekben is bővelkedik. Ezt igazolja, hogy a nemzeti korosztályos válogatottakba és a képzőprogramjaiba is több játékos meghívást kapott. Az U14-ből Tózer Nemes Boglárka, Bagi Evelin Lara, Banó Zsófi, Máté-Tóth Eszter, Sinka-Pálinkás Szofi és Viczián Réka két korcsoport válogatott kereteit is erősíti országos szinten.

A szakember hangsúlyozta: – Nagyon jó a csapatkohézió, nagy alázattal és munkabírással dolgoznak a lányok. Mindenki hasznos része a csapatnak, az is lehet a legnagyobb erősségünk talán, hogy 12 bevethető játékos van. Így egész mérkőzésen kiegyensúlyozott, nagy ritmusban tudunk kosárlabdázni, bárki kerül a pályára, hozzá tud tenni a mérkőzéshez. Az akadémián minden képzési lehetőség adott, így bízom benne, hogy a játékosok egyéni és csapat-fejlődése töretlen marad, és elérjük a kitűzött céljainkat – fogalmazott Halmai Gábor.

A legfrissebb eredmények
A február 8–9-ei hétvégén az U14-es együttes részt vett a Leány Bajnokság Felsőházi Selejtezőjében, és mindhárom mérkőzését magabiztosan nyerte:
• Mercedes-KA–Dunaharaszti 100–32
• Mercedes-KA–Kanizsa DKK 112–32
• Mercedes-KA–Kaszások Akadémia 89–63

Élő adás