2019. Október 19. Szombat  Nándor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Újabb adomány a koraszülötteknek

A KTE-Duna Aszfalt több alkalommal segítette a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány működését. A klub ebben az évben a játékosok és a koraszülöttek közös fotóival készült fali naptár értékesítéséből származó összeget ajánlotta fel az alapítványnak. S mint egy éve, idén is csatlakozott az akcióhoz a klub egyik tulajdonosa, Héjja János, aki több, mint 800 ezer forinttal járult hozzá az összesen 1 260 000 forint adományhoz.

„Szeretem a gyermekeket – mondta az átadás után az országban több McDonald’s éttermet irányító Héjja János. – Nekem is van egy négyéves gyermekem, szerencsére vele nem voltak ilyesfajta problémák, de nagyon tisztelem azt a munkát, amit az alapítványnál végeznek. Többször voltam náluk, személyesen is meggyőződtem arról, hogy milyen komoly munka folyik. Nagyon sok díjat kaptam már életemben, de van egy, ami számomra a legkedvesebb, ez pedig nem más, mint egy félkilós kofasúly, amire egy babacipő van ráhúzva. Ez azt jelképezi, hogy a félkilósan született gyermekeket már meg tudják menteni. Azt a lelkiismeretes munkát, amit az alapítványnál végeznek, mindenképpen támogatni kell. Jó helyre megy a pénz, amelyből olyan gépeket vásárolnak, amelyekkel még több gyermeket tudnak megmenteni.”

Egy éve Héjja János egymillió forintot tett a klub által a koraszülött-alapítványnak gyűjtött egymillióhoz (vagyis akkor kétmillió forint került a kosarasoktól a koraszülöttekhez), de emellett is rendszeresen támogat karitatív programokat – ez számára teljesen természetes.

„Azt hiszem, szociálisan az átlagnál érzékenyebb vagyok. Ebben a környezetben, a McDonald’s révén termelem meg a profitomat, nagyon fontosnak tartom, hogy annak a közösségnek, ahol én vagyok, visszaadjak valamit. Sok kezdeményezést támogatok, számomra teljesen természetes, hogy a jó ügyek mellé állok. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány a McDonald’s szervezete, két apartmanházunk van, méghozzá Miskolcon és Budapesten. Itt a súlyosan beteg gyermekek a szüleikkel együtt lehetnek, akár egy éven keresztül. A gyermekek csak a kezelés idejére szakadnak ki a családi kötelékből. Természetesen támogatója vagyok a Ronald Háznak is, s örülök, ha olyan ügyeket szolgálhatok, amelyek segíteni tudnak.”

forrás: ktekosar.hu

Élő adás