2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Utánpótlás válogatott játékost igazolt a Kosárlabda Akadémia

Tóth Barnát, a MAFC kadett válogatott játékosát igazolt le a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A játékos azért jött Kecskemétre, mert bízik abban, hogy a fejlődése szempontjából nagy lehetőségek nyílnak meg előtte, kitűnő edzők keze alatt, remek körülmények között dolgozhat.

– Szüleim amatőr szinten kosárlabdáztak, ezért nekem is egyenes út vezetett ehhez a sportághoz. Már az általános iskola első osztályában elkezdtem kosarazni, amikor a szüleim egy kosársuliba írattak be. Ezután a MAFC következett, ahol eddig kosárlabdáztam, tehát 11 évet – sorolta eddigi pályafutásának állomásait.

Nevelőegyesületének nagyon sokat köszönhet, örökké hálásan gondolok rá, hiszen ottani edzőitől tanulta meg az alapokat.

– A MAFC-ban eltöltött évek erősítettek meg abban, hogy kosárlabdázó legyek, hiszen eddig minden támogatást megkaptam tőlük, amit egy fiatalnak adhat egyesülete – fűzte hozzá.

Elégedett volt nevelőegyesületével, de fejlődése, álmai megvalósítása érdekében lépnie kellett.

– A Kecskemét tűnt számomra a legjobb előre lépésnek, mert jó körülmények, szakképzett edzők ténykednek a klubban, akiket már korábban megismertem. Korábban az edzőtáborokban már találkoztam Ivkovic Stojannal, a felnőtt válogatott szövetségi kapitányával, valamint Váradi Kornéllal, aki most az edzőm lett – indokolta döntését Tóth Barna.

Korábban már játszott Kecskeméten. Véleménye szerint, az Ivkovicné Béres Tímea által felépített Kosárlabda Akadémiának nagyon jó híre van a kosárlabda társadalomban. Az egykori uszodából átépített Sport Akadémián ideális környezetet alakítottak ki a fiatal sportolók számára, ahol remek pályák, edzőterem, egyszóval minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy csak a kosárlabdára figyeljenek.

Az edzőtáborokban már együtt készült kecskeméti fiatalokkal. Ivkovic Milánnal jó kapcsolatot ápol, egy csapatban fognak játszani, sőt Milánhoz hasonlóan, ő is a Bólyai János Gimnáziumban fog tanulni.

– Ősszel a negyedik évet kezdem a gimnáziumban, érettségi után egyetemen szeretnék tovább tanulni – mondta, hozzátéve, hogy hamarosan készül az angol nyelvvizsgájára.

– A várossal most ismerkedek. Tetszik a város hangulata, amely mely a fővárosa után nyugalmat áraszt. Lazább és emberibbnek tűnik itt az élet, amely közel áll hozzám – vont mérleget a főváros és Kecskemét között.

Tóth Barna profi kosárlabdázóvá szeretne válni. Először természetesen az U18-as csapat meghatározó játékosaként szeretne játszani az 1-es 2-es poszton bevethető kosaras, majd a felnőttek között szeretne bizonyítani, amely után jöhet a válogatottság és az esetleges külföldi igazolás.

– Hosszútávú célom az, egy meghatározó európai vagy egyesült államokbeli csapatban játszak – szögezte le határozottan a jövőjére tudatosan készülő játékos.

Szöveg: Garaczi János

Élő adás