2019. Augusztus 19. Hétfő  Huba

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Utolsó másodperces kosárral győzött a KTE-Duna Aszfalt

Remek hangulatú, szoros meccsen győzött a KTE-Duna Aszfalt 84-82-re a PVSK ellen pénteken. Green utolsó másodperces találatával nyerte meg a mérkőzést a KTE.

 

Remekül játszott a KTE-Duna Aszfalt. Az első kosarat a Pécs szerezte, majd a hetedik percben három pont volt az előnyük. A negyedik percben egyenlített majd át is vette a vezetést a KTE, és meglépett nyolc ponttal. A hajrában zárkózott ellenfelünk, de így is három egységnyi volt az előnyünk tíz perc játék után. 19-16-os eredménnyel zártuk az első negyedet.

A 12. percben egyenlített a Pécs, majd ismét a hazaiaknál volt az előny. A 13. percben újfent öt pontos vezetést tudhatott magáénak a Kecskemét. A játékrész második fele azonban újra a PVSK-é volt. A 17. percben egyenlítettek, két perccel a félidő előtt pedig már 34-32-re vezetett ellenfelünk. Forray kért ekkor időt. Dramicsanin azonnal dobott egy triplát. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két klub. Wittmann utolsó másodperces kosarával 40-40 volt az állás a félidőben.

A fordulást követően is jobban kezdett a Pécs, de Wittmann vezérletével ismét egalizáltunk. A harmadik negyedben sok hibával játszottunk, így a vendégeknek sikerült meglépniük öt ponttal. A hajrában már csak szépíteni tudott a KTE, 59-63-as állással mehettünk a záró etapra.

Az utolsó tíz percet egy duplával indította ellenfelünk. Rögtön érkezett a válasz hazai oldalról. A 35. percben maradt az öt egységnyi különbség, a 38. percre pedig 80-72-re vezetett a PVSK. A hajrát azonban egy 12-2-es sorozattal zárta a Kecskemét. Egy perccel a vége előtt egyenlítettek, ekkor 80-80 volt az állás, majd fordított a Kecskemét (82-80) Tizenhat másodperccel a meccs vége előtt a Pécs egalizált. Végül Green utolsó másodperces kosarával 84-82-re megnyerte a találkozót a KTE- Duna Aszfalt. Ezzel a Pécs elszenvedte első vereségét az idei bajnokságban

Élő adás