2021. Május 6. Csütörtök  Ivett

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Végletekig kiélezett meccsen győzött a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Szombaton a harmadik play-out meccsét játszotta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, ezúttal már hazai környezetben léphettek pályára, és a Kaposvárt fogadták. A szoros összecsapást végül Váradi Kornél tanítványai nyerték meg 75-74-re.

0-8-as kaposvári rohanással kezdődött az összecsapás, majd Fazekas büntetőjével megtört a hazai gólcsend, 1-8. Derasimovic is a vonalról volt eredményes, nem sokkal később Jaramaz triplával hozta feljebb csapatát, 6-12. Lendületben maradtak a somogyiak, és  Allen termelte be faulttal együtt a palánk alól, 8-17-nél Váradi Kornél időt volt kénytelen kérni, hogy rendezzék a sorokat. Megindították a rohamokat a kecskemétiek, és 13-18-ra jöttek fel egy perc leforgása alatt. A differencia a negyed végére nem változott, 18-23.

Remekül kezdte a második negyedet a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és két hármassal fordítottak, 24-23. Volt válasz viszont: Baki és Bogdán kívülről, Rivers ziccerből volt eredményes, és 27-33-ra megléptek a vendégek. Állandósult ez a különbség, majd Karahodzics faulttal együtt is betermelte, ám a büntető kimaradt, 35-38. A félidő előtt még Plézer és Hendlein villant, így 40-47-tel zárult az első félidő. 

Krnjajszki nyitotta a pontszerzők sorát a folytatásban, majd Thomas betörése és Derasimovic egypontosai után 44-49-re módosult az eredmény. Thomas és Fazekas újabb kettesei időkérésre kényszerítették a kaposváriakat 48-49-nél. Több támadást is vezettek pontszerzés nélkül az együttesek, majd egy szemkápráztató Thomas-Karahodzics alley-oopnak lehettünk szemtanúi, 50-49. Wittmann hármasa jókor érkezett, ám két gyors kaposvári kettes után 53-53 állt a táblán. Wittmann középtávolról hintette be, utána pedig Kucsera szépen tört be, 57-53. Az utolsó percekben a vendégek szervezték jobban támadásaikat, így 58-58-cal jöhetett a záró etap. 


Milisavljevic kettő plusz egyesével a kaposváriak szerezték meg a vezetést, de Dramicanin gyorsan egy csont nélküli triplával egalizált, 61-61. Lépéshibát vétettek a vendégek, az ellentámadásból pedig Derasimovic volt eredményes, 63-61. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a negyed derekán 70-70-ra álltak a felek, igazi egylabdás meccsnek nézett ki a hajrá. A küzdelem dominált, 54 másodperccel a vége előtt Thomas betörése után 73-72-re a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetett, a kaposváriak időt kértek. Látványos és gyors figura után Hendlein maradt egyedül, és nem hibázott, 73-74-nél Váradi Kornél élt a lehetőséggel, hogy taktikai értekezletet tartson. Az első kecskeméti ziccer kimaradt, majd a vendégektől Thomas csent labdát, és nyargalt végig vele, 75-74-re módosítva az állást, hat másodperccel a vége előtt. Időkérés után Krnjajszki vállalta magára a dobást, ám azt csak kiszorított helyzetből tudta megtenni, így nagy csatában KTE-siker született. A végeredmény: 75-74.

Váradi Kornél vezetőedző értékeléseGratulálok a csapatomnak a győzelemhez és a Kaposvárnak is, mert keményen küzdöttek. Egy szoros, egylabdás mérkőzést nyertünk meg ismét, hasonló volt az oroszlányihoz. Rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk gyenge volt, aztán ezt sikerült a második félidőre rendezni.  Nehéz menetelésben vagyunk és fizikális mérkőzések várnak ránk ezt követően is. Örülünk a győzelemnek, és van még egy öröm a mai napra még. Szeretnénk ezúton gratulálni a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U18-as csapatának, hogy kiharcolták az országos döntőt.

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Kaposvári KK 75-74 (18-23, 22-24, 18-11, 17-16)
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 8. forduló
2021.04.10., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Sörlei Attila, Szilágyi Bálint
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 9/3, Thomas 19, Derasimovic 6, Kucsera 5, Karahodzic 6. Cserék: Lukács -, Jaramaz 13/9, Dramicanin 8/6, Fazekas 9/6.
Vezetőedző: Váradi Kornél

Kaposvári KK: Krnjajski 7, Milisavljevic 7, Rivers 2, Hendlein 9/3, Allen 31. Cserék: Plézer 3/3, Baki 6/3, Bogdán 9/3.
Vezetőedző: Nikola Lazic

Szerző: Komáromy András

Élő adás