2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Újra hírös kecskemétiek a pódiumon

Megtartották az idei év első találkozóját a Hírös kecskemétieket bemutató pódiumbeszélgetés – sorozatban a Kamaraszínházban. Ezúttal négy vendéget faggatott Kriskó János, a sorozat házigazdája.

2022.01.27. 14:24

Filmpremier és beszélgetés ma este az Otthon moziban

Prof. Dr. Róna Tamás, kecskeméti főrabbi és Szeberényi Gyula Tamás, kultúráért felelős alpolgármester lesz a vendége a ma (csütörtök) esti vetítésnek. Az "Anne Frank - Párhuzamos történetek" című olasz dokumentumfilmet a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából vetíti az Otthon mozi.

2022.01.27. 10:06

Meséről-zenére: a gyerekek is táncra perdültek a hangversenyen – Videóval

Az Égigérő paszuly című mese elevenedett meg a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon mozi termében szerdán délelőtt. Az előadást óvodás és iskolás csoportoknak szervezték a Meséről- zenére gyermekhangverseny sorozat keretében a Magyar Kultúra Napja tiszteletére. Az eseményen közreműködött a Chorhidea Kamarazenekar és a Kecskemét Táncegyüttes.

2022.01.26. 12:39

Pál-napkor: megemlékezést tartottak Petőfi versének évfordulóján

Pál-napi megemlékezésre és koszorúzási ünnepségre várta az érdeklődőket a Katona József Emlékház, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Bács-Kiskun Megyei tagozata és a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület a Jókai utcára. Az ünnepség apropója az volt, hogy 1843-ban a mai napon írta Petőfi Sándor Kecskeméten keletkezett versei közül a legkorábbit, a Pál-napkor című költeményt.

2022.01.25. 15:52

Díjakat adtak át a Hírös Agórában - Videóval

Átadták a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett, alkotópályázatának díjait a mai napon. A „Mondd meg nekem mit dalolsz, megmondom ki vagy” – Kodály Zoltán idézet köré szőtt pályázatra érkezett műveket az Ifjúsági Otthonban tekinthetik meg az érdeklődők.

2022.01.24. 20:34

Film készült a Kodály iskola 1950-ben indult első osztályáról

A kecskeméti Kodály Iskola 1950-ben elindult első évfolyamának egykori diákjai vallanak 70 év távlatából élményeikről, emlékeikről egy új filmben. A Zöld album című alkotás bemutatóját szombaton, a Magyar Kultúra Napján tartották az ÉZI dísztermében.

2022.01.23. 07:26

Dobszay-Meskó Ilona szerzői estjével ünnepelte Kecskemét a Magyar Kultúra Napját

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Hírös Agóra vendége volt szombaton este Dobszay-Meskó Ilona karmester, zeneszerző. A művésznő megalakulása óta karmestere és vezetője a Ventoscala Szimfonikus Zenekarnak. A rendezvényen dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester azt mondta, hogy a magyar kultúra nem szorítható országhatárok közé és a magyar kultúrában maga a magyarság a közös nevező. 

2022.01.22. 20:23

Programdömping a Hírös Agórában a Magyar Kultúra Napján

A 40 éves KÉSZ Csoport K-ARTS Művészeti Gyűjteményének tárlata nyílt meg szombaton délután a Hírös Agórában a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A kiállítást Szabó Ádám szobrász, egyetemi docens ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Ezután egy interaktív programon vehetett részt a közönség: Barta Dórával, a Hírös Agóra ügyvezetőjével beszélgetett Kriskó János arról, milyen hatással van a hétköznapi életünkre, a létezésünkre a kultúra.

2022.01.22. 19:15

Elmarad a Talált tárgyak osztálya című előadás

Betegség miatt elmarad a Talált tárgyak osztálya című előadás a Cirókában vasárnap délelőtt.

2022.01.21. 13:15

A fiatalokat szeretnék megszólítani a Magyar Kultúra Napján (videóval)

Gazdag programkínálattal készül a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ a Magyar Kultúra Napján. Az idei rendezvény nem titkolt célja, hogy a fiatalok számára is vonzóvá tegyék a kultúrát. Szombaton kortárskiállítás, interaktív beszélgetés és komoly zenei koncert várja a vendégeket.

2022.01.20. 17:47

Élő adás