2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

ArtPlacc: alkotói vásárt tartottak az Agórában

Kétnapos ArtPlacc várta a kézműves termékek rajongóit a Hírös Agóra aulájában a hétvégén. Az alkotói vásárra kecskeméti keramikusok, grafikusok, festőművészek, iparművészek, kézimunkások és bábkészítők hozták el a portékáikat.

2022.12.04. 17:42

Kerek születésnapot ünnepelt a Szórakaténusz

Megnyitásának 40. évfordulóját ünnepelte Magyarország első és eddig egyetlen játékmúzeuma, amelyhez játékműhely is társul. Szombat délután a Katona József Múzeum vezetői és munkatársai, valamint a Szórakaténuszhoz kötődő szakemberek, játéktervezők, gyűjtők és kézművesek, zenészek és múzeumpedagógusok bensőséges, zártkörű ünnepség keretében emlékeztek meg a születésnapról.

2022.12.03. 20:19

Szórakaténusz 40 - Bognár Gabriella volt a KTV vendége

Negyven éves a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely. Ennek alkalmából jubileumi ünnepséget szerveznek ezen a hétvégén, amelyről Bognár Gabriella, az intézmény osztályvezetője beszélt péntek este a KTV Kiemelő című műsorában. Az osztályvezetőt a programok mellett az intézmény történetéről, életéről és terveiről is kérdezte a műsorvezető, Váradi Kata.

2022.12.03. 08:14

Gyenes Katával beszélgettünk Város, ahol élünk című fotókiállításáról

Város, ahol élünk címmel nyílt meg Gyenes Kata fotókiállítása a Régi idők karácsonya téli fesztivál részeként. Ebből az apropóból hívtuk meg a KTV stúdiójába, remélve, hogy még több részletet megtudhatunk a tárlat hátteréről, az alkotás folyamatáról.

2022.12.01. 15:31

Hírös kecskemétiek: dr. Juharos Ágota, Varga Mónika és Gaborják Csaba volt a vendég

November 28-án a Kelemen László Kamaraszínházban megtartották a Hírös kecskemétiek című pódiumbeszélgetés-sorozat soron következő estjét. Ezúttal dr. Juharos Ágota, Varga Mónika és Gaborják Csaba volt a vendég.

2022.11.30. 15:05

Megnyílt a SISA 70 kiállítás - videóval

Szombaton nyitotta meg kapuját a Sisa József ötvös- és zománc iparművész emlékkiállítása a Cifrapalotában. A zománcművészet tradícióiból kiinduló témái között szerepel a Zodiákus-sorozata, a variációk a magyar Szent Korona zománcképeire, emellett egyéni mítoszformák teremtése és egyedi, különleges, helyenként igen nagyméretű alkotások készítése jellemzi Sisa József művészetét.

2022.11.28. 13:26

Állatkerti útmutató: az évad harmadik bemutatóját tartja a Ciróka

A magyar gyermekirodalom ismert alkotásaiból készül a Ciróka Bábszínház legújabb produkciója, amelyben az óvodások a lírával mint műnemmel találkozhatnak, ismert szerzők népszerű gyerekversein keresztül. A bábelőadás szövege az állatvilág témakörben született versekből áll össze.

2022.11.25. 07:53

Latabár Emlékestet rendez a Kecskeméti Színjátszó Műhely

120 éve Kecskeméten született Latabár Kálmán Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. Emlékére csütörtökön Latabár Emlékestet rendez a Kecskeméti Színjátszó Műhely. A rendezvényre ráadásul ingyenes lesz a belépés. A részletes programról, a fellépőkről Sárosi Gáborral a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetőjével, a Ciróka Bábszínház drámatanárával beszélgettek a Kiemelőben.

2022.11.23. 21:41

Régi Idők Karácsonya: Indul a téli fesztivál Kecskeméten

Régi Idők Karácsonya fantázianévvel vár mindenkit Kecskemét főterére a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ. November 26-ától december 22-éig tart majd az idei téli fesztivál, amely bár a múltból merít, mégis színes forgatagot és modern élményeket ígér.

2022.11.23. 15:22

Idén a retro szaloncukor a menő?

Kerek, szögletes, ét- vagy tej-, a csoki idén is kelendő a téli szezonban. A karácsony közeledtével egyre többször kerül kosárba a szaloncukor is. Idén a trendek megfordulni látszanak, az édességek világában egyre többször jelenik meg a múltidézés mint vásárlói igény. Rimóczi László cukrászmesterrel, a Magyar Grillázs Szövetség elnökével beszélgettünk.

2022.11.23. 12:00

Élő adás