2019. Június 20. Csütörtök  Rafael

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Animációs műhelyt tartottak a Pagonyban

Bognár Éva Katinka animációs filmrendező, könyvillusztrátor tartott animációs műhelyfoglalkozást gyerekeknek szerda délelőtt a Pagonyban. A fiatalok két technikával is megismerkedhettek a kreatív workshopon.

2019.06.19. 13:31

Régi kecskeméti nyarak

A klímák lassan mindenütt megadják magukat, fülledt irodákban legyezi magát most is több száz ember a munkahelyén. A nyári hőség miatt keressük a vízpartot, a jeges üdítőt, sorban állunk a szervízben, hogy a kocsinkban is hűvös legyen. De hogyan teltek a régi kecskeméti nyarak? 

2019.06.19. 11:37

Szó szerint mesébe illő: délután nyit az új játszótér

Szerda délután 15 órakor hivatalosan is megnyitja kapuit a Hunyadiváros meseországa a Hankovszky ligetben. A játszótér hónapok óta hatalmas gonddal készül és bátran jelenthetjük, Kecskemét egyik legszebb játszótere nyílik meg a családok előtt. 

2019.06.19. 07:48

A kecskeméti vasútállomás ledfalára írta ki: hozzám jössz feleségül?

Hatalmas meglepetés érte Izabellát amikor megékezett a családi nyaralásból, kedvese várta egy csokor rózsával, gitárszóval a vonatállomáson. De nem "csak" egy csokor rózsa volt, hanem az a bizonyos gyűrű és a nagy kérdés. 
 

2019.06.18. 22:04

Jubileumi operagálán ünnepelt a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 30-ik évfordulója alkalmából operagálát szervezett a kecskeméti Katona József Színházba hétfőn este. Az eseményen többek között Erkel Ferenc operáiból és Kodály Zoltán daljátékaiból hallhattak részleteket a jelenlévők.

2019.06.18. 07:37

Kecskemét arcai anno - Tablókiállítás

Ma délután a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál keretén belül szabadtéri kiállításon mutatták be a több mint száz évvel ezelőtti városközpontról készült felnagyított fotókat és Bahget Iskander művészi portréit, melyek az alföldi ember sorsát, jellemvonásait tükrözik.

2019.06.17. 21:45

Jankovics Marcell: Amíg erőm engedi, görgetek

A KAFF talán legnagyobb érdeklődéssel várt workshopját Jankovics Marcell, Kossuth- és Balázs Béla díjas rajzfilmrendező, grafikus, művelődéstörténész tartja, mert a közönség tőle kaphatja az első információkat és képsorokat a jövőre elkészülő Toldi című televíziós sorozatról.

2019.06.17. 11:45

Kecskemét továbbra is nemzetközi cserediák bázis

A Magyar ROTARY mozgalom egyik legfontosabb küldetése a nemzetközi ifjúsági csereprogramok elősegítése, anyagi és erkölcsi bázisuk megteremtése és a folyamatos gondoskodás. Az elmúlt napokban a kiutazó hosszú utas (azaz egy tanévet távol töltő) magyarországi diákok felkészítő tréningje idén Mórahalmon volt. 

2019.06.16. 18:10

Pikniket szerveztek a "hegyvidéken"

A Máriahegy lakói dacolva a kánikulával családi napot szerveztek a Jóga Presszóban. Ottjártunkkor még nem volt teljes a létszám, azonban a ping-pong asztal és a réteses asztal máris népszerűnek bizonyult. Ahogyan az akrobatikus elemeket bemutató fiatalok csoportja is, akik előtt külön le a kalappal, amiért a legmelegebb órákban tartottak egy rövid bemutatót. A pikniken részt vett Leviczky Cirill képviselő is.

2019.06.15. 16:08

Tanév lezárva, Super, nem?

A Vasútparkban sem a hőség, sem a szúnyogok nem tartották vissza a közönséget attól, hogy tisztességesen megünnepeljék, hogy kicsengettek. A Tanévzáró Fesztivál egyre szebben növi ki magát, évről évre egyre többen tudják, ha vége az utolsó tanítási napnak, irány a park. 

2019.06.15. 08:31

Élő adás