2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Valóságvesztés az Agórában

Tóth Enikő, hírportálunk munkatársa, olvasóink egyik kedvenc fotósa lett augusztusban a hónap alkotója a Hírös Agórában. A 26 éves grafikus-illusztrátor művei egy lelki utazásra hívják a látogatót. Enci kontrasztos képi világa egyszerre realisztikus és szürreális, ugyanaz a kettősség jellemzi rajzait, mint alkotójukat. Többek között erről is beszélgettünk vele a kiállításmegnyitó előtt, felpörgetett, lámpalázas hangulatban.

2022.08.12. 20:02

Kultúrában utazunk – folKulture’ Kerekegyházán

Két felvonásos, új műsorral készül közösen a Kecskemét Táncegyüttes és a Szabadkai Róna Táncegyüttes. A Kodály Zoltán és Bartók Béla életét és munkásságát feldolgozó bemutatókra, két nyári táborban készítették fel a résztvevő több mint 120 néptáncos diákot.  A közös munka eredményét szeptember 16-án láthatja a közönség Kecskeméten.

2022.08.12. 10:12

Dénus Kiss Jenő kiállítása a Hírös7 fesztiválirodájában - videóval

Dénus Kiss Jenő, kecskeméti festőművész képeiből nyílt kiállítás a Hírös7 fesztiválirodában. A különleges alkotások egész augusztusban megtekinthetők, minden hétköznap 9 és 16 óra között a Lordok aluljáróban megtalálható irodában.

2022.08.10. 18:14

Augusztus 20-án kezdődik a Hírös7 Fesztivál - Videóval

Hamarosan újra megtelik élettel Kecskemét főtere. Augusztus 20-tól egészen 27-ig rendezik meg városunk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező eseményét, a Hírös7 Fesztivált. Idén a Hírös7 New Generation és a Classic fesztivál várja az érdeklődőket.

2022.08.09. 18:24

Hollókői Huba a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar új művészeti vezetője - Videóval

Új művészeti vezető áll a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar élén. Hollókői Hubát még a Kodály Fesztivál sajtótájékoztatóján mutatták be a jelenlévőknek, tegnap pedig Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar új vezetője, Hollókői Huba volt Kriskó János vendége a KTV stúdiójában.

2022.08.03. 20:10

Nyári gyermekprogramok a Cifrapalotában

A Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalotája nyáron sem hagyja program nélkül a kicsiket és szüleiket. Az óvodásokat szerda délelőtt, a kisiskolásokat pedig péntek délelőttönként várják a kollégák.

2022.08.03. 14:25

Új művészeti vezető a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar élén - Videóval

Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar új vezetője, Hollókői Huba volt Kriskó János vendége a KTV stúdiójában.

2022.08.02. 21:21

Kultúrában utazunk – folKulture’ Kerekegyházán

Nem mindennapi, két felvonásos, nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló műsorral készül a Kecskemét Táncegyüttes és a Szabadkai Róna Táncegyüttes. Kodály Zoltán és Bartók Béla életét és munkásságát feldolgozó koprodukciójukban tisztelegnek a nagyok előtt és ápolják a hagyományokat a néptáncon keresztül. A közös munka eredményét szeptember 16-án láthatja a közönség Kecskeméten.

2022.08.01. 11:40

A kulturális intézményrendszer átalakításáról döntöttek a közgyűlésen

A közgyűjteményi feladatok illetve az alkotóművészeti szolgáltatások egységesítéséről döntött a mai közgyűlés. Ennek értelmében a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft.-ben működő  két gyűjteményt a Kecskeméti Katona József Múzeum veszi át. A Kortárs Művészeti Műhelyek Kft.-t az önkormányzat pedig apportként a Hírös Agóra Nonprofit Kft. rendelkezésére bocsátja.

2022.07.28. 18:39

Kecskeméten indult a neves lírai szoprán ünnepi koncertsorozata

Rost Andrea születésnapi hangversenyével folytatódott hétfő este a Kodály Művészeti Fesztivál. A Nagytemplomban megjelent zeneszeretők a pannon régió népeinek ismert dallamaiban gyönyörködhettek.

2022.07.26. 11:52

Élő adás