2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Operett dallomok csendültek fel a Széchenyivárosban

Elsősorban az operett kedvelői gyűltek össze ma (csütörtökön) este a Széchenyivárosban, a Kristály téren, ahol „Kell egy kis Haccáré Haccacáré!” címmel csendültek fel népszerű operett dallamok Asharti Szabó Andrea és Hoffmann Richárd vendégművészek előadásában. Az interaktív programot kvízjáték és közös dalolás zárta.

2021.07.22. 19:23

„Kötöttem bokrétát...” – Dalesttel folytatódik a Kodály Művészeti Fesztivál

Kodály Zoltán és Gustav Mahler művei csendülnek fel a Kodály Művészeti Fesztivál csütörtök esti rendezvényén. A koncerten a világhírű basszbariton, Bretz Gábor énekhangjában és a neves karnagy, zongoratanár, Gráf Zsuzsanna játékában gyönyörködhetnek majd a zeneszeretők. A dalest 20 órakor kezdődik az evangélikus templomban.

2021.07.22. 12:08

A munka világa XII. - Fotópályázat

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet „A MUNKA VILÁGA” XII. címmel. A fotópályázat célja az országban tevékenykedő kereskedők, ipari vállalkozások, szolgáltatók, kézművesek tevékenységének, termékeiknek művészi módon való megjelenítése. Ez magába foglalja a cégek mindennapi életének, az ott zajló munkafolyamatoknak a bemutatását. Céljuk ráirányítani a figyelmet a vállalkozások értékteremtő, munkaadói tevékenységére.

2021.07.20. 09:31

Hit - Vallás - Sport - Tudomány Országos fotópályázat

Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Sporttudományi Társaság országos nyílt fotópályázatot hirdet az alábbi nevezési kategóriákban.

2021.07.20. 09:23

A Hyde Park Corner zenei mintájára Kodály Ponttal bővül a Kodály Művészeti Fesztivál

Megújult arculattal és kínálattal, változatos zenei programokkal várja a közönséget július 19. és 30. között Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál, amelyen idén olyan művészek lépnek színpadra, mint a Duna Művészegyüttes, Bretz Gábor világhírű operaénekes, a Sárik Péter trió, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Herczku Ágnes, a Nemzeti Ifjúsági Kórus, Hollókői Huba, Navratil Andrea és sokan mások. A fesztivál vendége lesz a zárókoncerten Sergei Nakariakov világhírű orosz trombitaművész. A fesztiválon idén először Kodály Pontot hoznak létre, amely a közösségi zenélést és találkozást helyezi előtérbe.

2021.07.16. 14:25

Dalszerzők és dalszövegírók táboroznak Kadafalván - Videóval

20 dalszerző és dalszövegíró érkezett az ország minden tájáról Kecskemétre. A négynapos program során kiscsoportos workshopokra és előadásokra várják a könnyűzene iránt nyitott érdeklődőket.

2021.07.15. 17:13

Kodály Ponttal bővül a Kodály Művészeti Fesztivál

Kecskeméten a Hyde Park Corner művészeti vetületének mintájára nyílik zenei pont a városban a Kodály Fesztivál idejére, de nem ez lesz az egyetlen új perspektíva, melyet a fesztivál kínál az érdeklődők számára.

2021.07.14. 17:00

50 év 25 tabló – kerítéstárlaton a Kecskeméti Rajzfilmstúdió története

Kerítéstárlaton mutatja be történetét, díjnyertes filmjeit és munkatársait, meghívott vendégeit a Kecskeméti Rajzfilmstúdió. A szerda délelőtt megnyitott kiállításon 25 tablót helyeztek el, amiken az elmúlt 50 év sajtóanyagait és fotóit láthatják a járókelők.

2021.07.14. 14:27

Szünidei Kreatív Napok a Cifrapalotában - videó

Szünidei Kreatív Napokat, valamint Családi napokat tartanak a Cifrapalotában. Minden program a Lészen ágyú - Gábor Áron rézágyúja című tárlathoz kötődik.

2021.07.13. 16:08

Lévay Jenő kiállítás megnyitó és Forrás lapszámbemutató - videóval

„Rahmanyinov a Zemplénben” címmel nyílt meg Lévay Jenő Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása hétfőn délután a Kápolna Galériában. Az esemény egyben a Forrás 2020. decemberi lapszámának bemutatója is volt, amelynek képmellékleteként a művész alkotásait közölték.

2021.07.13. 13:49

Élő adás