2021. Október 23. Szombat  Gyöngyi

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ismét Hild-díjjal ismerték el Kecskemétet

Hild-díjat, azaz településfejlesztési nívódíjat kapott Kecskemét. Az elismerést a város nevében Gaál József alpolgármester és Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke vette át ma délelőtt Debrecenben. A Magyar Urbanisztikai Társaság idén 37. alkalommal adta át a Hild János-díjat, amelynek települési és egyéni változatára is várták a pályázatokat.

2021.10.22. 19:43

Egységesül a közgyűjteményi rendszer

A Hírös Agóra kiterjesztett szerepéről, egységes közgyűjteményi struktúra kialakításáról szavaztak a mai közgyűlésen. A kulturális szférát érintő kérdésben döntés született arról, hogy a Kecskeméti Kortárs Művészeti Nonprofit Kft. a továbbiakban a Hírös Agórával szoros együttműködésben fog működni. Megállapodás született arról is, hogy november 30-tól dr. Füzi László nem vesz részt a társaság operatív működtetésében, csak a Forrás folyóirattal kapcsolatos feladatokban.

2021.10.21. 18:25

Ez van: Szamódy Zsolt Olaf kiállítás a Fotográfiai Múzeumban

Szamódy Zsolt Olaf fotográfus munkáiból nyílt kiállítás Ez van címmel a Magyar Fotográfiai Múzeumban, Kecskeméten. A retrospektív tárlatot Baki Péter az intézmény igazgatója nyitotta meg, majd Wehner Tibor művészettörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a művész alkotásait.

2021.10.19. 18:02

Kontempláció - Balanyi Zoltán monumentális alkotásai az Agóra előtt - Videóval

Balanyi Zoltán szobrászművész nagyszabású, eddig a természetben elhelyezett alkotásai ma (hétfőn) délelőtt érkeztek a Hírös Agóra elé. Mint megtudtuk, a művész jubileumi kiállításának készületeiről van szó, mely szerda délután nyílik meg a nagyközönség számára.  

2021.10.18. 12:10

Színikritika: Elisabeth, te édes! - Videóval

Minden erejét megmozgató, látványos előadással ünnepli a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház alapításának 125. évfordulóját.

2021.10.18. 08:29

Szávoszt Katalin életműve a Cifrapalotában

Szávoszt Katalin, Ferenczy Noémi-díjas keramikus művész életmű adományával gazdagodott a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye. 

2021.10.17. 07:31

Örmény nap a Szórakaténusz Játékmúzeumban

Az örmény kultúra jegyében telt a szombati nap Kecskeméten a Szórakaténuszban. Örmény viselet motívumaival díszített szélcsengő, képeslap is készült a délelőtti kézműves foglalkozáson. Kicsik és nagyok az üvegfestést is kipróbálhatták Martaian Ermone-vel. A délután folyamán pedig a Mosolyra Hangolók Együttese szórakoztatta a kis táncos lábúakat, a napot pedig az Aprók tánca zárta.

2021.10.16. 17:24

Álló taps, hatalmas siker az Elisabeth díszbemutatóján

Csütörtökön este az Elisabeth című musical teltházas díszelőadásával ünnepelte a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 125. születésnapját. A Szente Vajk rendezésében színre vitt musical hatalmas sikert aratott, a születésnapi előadást ma este 7 órától mutatják be a nagyközönség előtt is.

2021.10.15. 11:12

Beszélgessünk! Hírös kecskemétiekkel

Október 27-én lesz a Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetés következő alkalma. Kriskó János ezúttal Ittzésné Kövendi Kata nyugalmazott középiskolai tanárral, Lakatos Pál Sándor szobrászművésszel és Grosán Pál világ- és Európa-bajnok szenior dobóatlétával beszélget majd. 

2021.10.15. 10:07

Átadták a Neumann ECO+ díjait – Videóval

A legügyesebb infografikát készítő hallgatók vehettek ma át értékes jutalmakat a Neumann János Egyetem Campusán. A Neumann ECO+ megmérettetést a Magyar Nemezti Bank oktatási klubja szervezte.

2021.10.14. 17:36

Élő adás