2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

40 éves a Leskowsky Hangszergyűjtemény

Ma (csütörtökön) délután gálaműsorral ünnepelte meg 40. születésnapját a Leskowsky Hangszergyűjtemény a Hírös Város Turisztikai Központ épületében. Az eseményen adták át először a gyűjteményt fenntartó alapítvány által létrehozott Pentaton díjat az alapítónak, Leskowsky Albertnek.

Negyven éve, hogy a Leskowsky Albert által megálmodott hangszergyűjtemény megnyitotta kapuit a nyilvánosság számára a Katona József Emlékházban.  Erre az eseményre emlékeztek a születésnapi gálaműsorral a gyűjtemény mai helyén, a Hírös Város Turisztikai Központban. Az eseményen köszöntőt mondott Hörcsök Imre, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke. A gálaműsor keretében adták át a gyűjteményt fenntartó alapítvány által létrehozott  Pentaton díjat, amelyet első ízben Leskowsky Albertnek ítélt oda a kuratórium. A díjat az alapítvány elnöke, Szilágyi Áron adta át, aki egyben a gyűjtemény szakmai vezetője is.

A díjátadót követően a színpadon Leskowsky Albert elevenítette fel a gyűjteményalapítással kapcsolatos élményeit, majd a Sebő Együttes adott koncertet. Szilágyi Áron a gyűjtemény jelenéről és a jövőbeli elképzelésekről szóló rövid ismertetője után Sevecsek Béla zenész, hangszerkészítő szólaltatta meg a hangszergyűjtemény inspirálta hangszereit. A rendezvény a Szilágyi Áron vezette Zoord Együttes rövid koncertjével, illetve pezsgős koccintással ért véget.

 

Élő adás