2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

500 gyerek táncolt együtt a Szent Imre suliban

Különleges pedagógus napi meglepetésben volt része a Szent Imre Általános Iskola pedagógusainak csütörtökön délelőtt. Néptánccal köszöntötték őket az intézmény tanulói, mintegy 500 gyerek, az egyik szünet után.

Bár a Szent Imre iskola diáksága évek óta egyedülálló táncos flashmobbal ajándékozza meg tanárait Pedagógus napon, a gyerekeknek idén is sikerült óriási meglepetést szerezniük. Minden osztály, kicsik és nagyok egyszerre kezdtek zsibongani az udvaron, hogy előcsalogassák a mit sem sejtő tanárokat, majd az iskola bitumen pályáján osztályonként rendeződtek. Énekes-táncos produkciójukhoz a Kecskemét Táncegyüttes tagjai is csatlakoztak. 

Az egyedülálló ötlet Lukácsné Haránt Eszternek, a táncegyüttes művészetivezető-helyettesének, az iskola néptánctanárának köszönhető, aki vállalta, hogy összefogja a diákokat, és kitalál egy olyan koreográfiát, amelyet mindenki meg tud tanulni. A tánctanár-koreográfus elmondta: valószínűleg a mai esemény után egy ideig nem szerveznek hasonlót, mert félő, hogy a kezdeményezés elveszíti meglepetés jellegét. 

A tanárok hatalmas örömmel, meghatódva fogadták a meglepetést, a produkció után ők is beálltak táncolni. Így egy igazi örömünneppé vált a meglepetés. A flashmob végén a gyerekek ,,Eszter néni” nevét kezdték kántálni, és körülfogták szeretett tanárnőjüket

Csík János is eljött, hogy megnézze a meglepetést

 

 

 

Élő adás