2018. Szeptember 19. Szerda  Vilhelmina

13°C / 28°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A Református Általános Iskola a megyében a legeredményesebb

Március 3-án, szombaton, a Kecskeméti Református Általános Iskolában tartották a 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Bács-Kiskun megyei eredményhirdetését. Az ünnepség telt házzal zajlott, részt vettek rajta a díjazott diákok, tanáraik, a szülők és a meghívott vendégek.

A Kecskeméti Református Általános Iskola lett a 29. Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, a legeredményesebb a megyében. A délelőtti ünnepséget egy mesével kezdték, hogy kicsit lekössék a zsizsegő, izgatott gyerekeket. Csuvár Anna, a házigazda Kecskeméti Református Általános Iskola 5.b. osztályos tanulója mesélt. Ezt követően dr. Szabó Ildikó, igazgató asszony, a megyei szervező  köszöntötte a vendégeket.

A 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny első fordulóján 63.781 diák oldotta meg a kitűzött feladatokat. A résztvevők közül 14.817 fő volt határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diák. Bács-Kiskun megyében 13 város 19 iskolájában zajlott a megyei forduló, 2.979 résztvevővel. Közülük a legeredményesebb 191 diákot jutalmazták a mai eredményhirdetésen.

A díjakat a Mategye Alapítvány munkatársai, a kecskeméti városvezetés képviselői, a verseny támogatói, iskolaigazgatók, valamint a feladatsorok összeállítói és lektorai adták át. Jelen volt többek között Varga László, nyugalmazott református lelkész, püspökhelyettes, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány kuratóriumának volt elnöke, Mák Kornél alpolgármester valamint Zsámboki Anna tankerületi igazgató.

Az ünnepélyes eredményhirdetést az iskola élőben is közvetítette saját Youtube csatornáján. A díjazottak névsora itt érhető el.  

Élő adás