2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Aladdin és a csodalámpa: új mesedarabot mutatott be a színház

Bemutatta a Kecskeméti Katona József Színház társulata az idei évad első gyerekelőadását szerdán délután. Az Aladdin és a csodalámpa című dalos mesedarabot nézhették meg ma a fiatalok, akik előtt megelevenedett az Ezeregyéjszaka világa.

Az Ezeregyéjszaka világába csöppentek ma a gyerekek a Kecskeméti Katona József Színházban. A teátrum idei évadának első gyerekelőadását, az Aladdin és a csodalámpát tekinthették meg a kicsik, amelyet Réczei Tamás rendezett. A hatvan perces dalos mesedarab sokhelyszínes történet.

A rendező elmondta, hogy fontos számukra, hogy olyan történetet válasszanak és dolgozzanak fel, amely az adott korosztálynak megfelelő, illetve nem utolsó szempont, hogy a cím is ismerős legyen számukra.

Az előadás főszereplője Aladdin, a szegény családból származó kis tolvaj, aki szeretne gazdag és boldog lenni. Egy varázsló próbálja kihasználni a fiatalt, hogy megvalósítsa gonosz tervét. Egy véletlen folytán Aladdin egy csodalámpa birtokába jut, amelyben egy Dzsinn lakik. Ő teljesíti a fiatal kívánságát, így lehetősége nyílik feleségül vennie a hercegnőt. A történetet a Tóth Réka Ágnes által készített változatban tekinthetik meg a gyerekek, amelyet Drucker Péter zenéje kísér.

Az előadással bővebben a KTV szeptember 24-ei Múzsa című magazinja foglalkozik. 

Élő adás