2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Álló taps, hatalmas siker az Elisabeth díszbemutatóján

Csütörtökön este az Elisabeth című musical teltházas díszelőadásával ünnepelte a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 125. születésnapját. A Szente Vajk rendezésében színre vitt musical hatalmas sikert aratott, a születésnapi előadást ma este 7 órától mutatják be a nagyközönség előtt is.

Csütörtökön délután a színháztörtének egyik legnépszerűbb zenés darabjával, az Elisabeth című musicallel ünnepelte 125 éves születésnapját a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. 1892-ben I. Ferenc József és Erzsébet császárné trónra lépésének 25. évfordulója alkalmából döntött úgy Kecskemét tanácsa, hogy színházat épít, ezért is választották az évforduló méltó megünneplésre a Sisi és a Halál szerelméről szóló előadást.

Lévay Szilveszter és Michael Kunze musicalét Szente Vajk, a színház főrendezője állította színpadra, parádés szereposztásban. Elisabethet Polyák Lilla, Bori Réka és Kovács Gyopár alakítja, a császárnő drámai történetét gyilkosa, Luigi Lucheni meséli el a nézőknek, őt Szemenyei János játssza a darabban. A musical másik főszereplője a Halál, aki beleszeret Elisabethbe és haláltáncra csábítja. Őt Koltai-Nagy Balázs formálja meg, riválisa, Ferenc József szerepében pedig Orth Pétert láthatjuk.

A grandiózus előadásban Rákay Tamás díszlettervező varázsolja elénk Sisi kalandos életének helyszeneit, a fantasztikus jelmezek pedig Kovács Yvette Alidát dicsérik. Károly Kati a darab zenei vezetője, a koreográfus pedig Túri Lajos Péter. A születésnapi díszbemutatón álló tapssal ünnepelték a produkciót, amelynek ma este 7 órától tartják a premierjét.

Élő adás