2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Animációs műhelyt tartottak a Pagonyban

Bognár Éva Katinka animációs filmrendező, könyvillusztrátor tartott animációs műhelyfoglalkozást gyerekeknek szerda délelőtt a Pagonyban. A fiatalok két technikával is megismerkedhettek a kreatív workshopon.

Egyszerűbb animációs technikákat próbálhattak ki a gyerekek Bognár Éva Katinka animációs rendező, könyvillusztrátor, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivállal párhuzamosan zajló európai filmes seregszemle zsűritagja segítségével szerda délelőtt a Pagonyban. Elsőként taumatrópot készítettek a lelkes fiatalok. Ki-ki a maga kedvenc állatát rajzolta meg a körlap egyik oldalára, a túloldalra pedig kalitkát, akváriumot – attól függően, hogy az alkotó gyermek milyen állatot választott. Az elkészült játék megpörgetésével aztán az élőlényfigura a számára kialakított mesterséges közegbe került. A mozgóképes eszközt a 19. században találták fel, az animáció egyik előfutárának tekinthető. A bolt egy másik helyiségében a gyerekek a VAKÁCIÓ feliratot animálhatták meg egy táblafalon stop motion technikával.

- Engem teljesen elbűvölt, hogy mennyire érdekli őket az animáció és mennyire türelmesen animáltak – tényleg profikat megszégyenítő lelkesedéssel és kitartással. Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a kisfilm, amelyet készítettek  – mondta a Kecskeméti Televíziónak Bognár Éva Katinka.

Az elkészült filmet elküldik majd a résztvevő gyerekeknek, akik remélhetőleg kedvet kapnak ahhoz, hogy otthon is kísérletezzenek a tanultakkal, és akár hivatásuknak válasszák az animációs filmkészítést.

A vasárnapig tartó filmes seregszemléhez kapcsolódóan Bognár Éva Katinka illusztrációiból kiállítás nyílt a Pagonyban, amelyet június 22-ig bárki megtekinthet munkanapokon 10 és 19 óra között, szombaton pedig 10 órától 18 óráig. 

Élő adás