2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átadták a Neumann ECO+ díjait – Videóval

A legügyesebb infografikát készítő hallgatók vehettek ma át értékes jutalmakat a Neumann János Egyetem Campusán. A Neumann ECO+ megmérettetést a Magyar Nemezti Bank oktatási klubja szervezte.

A Magyar Nemzeti Bank infografika versenyének, a Neumann ECO+ díjnak a nyertesei vehették ma át a részükre szánt oklevelet és tárgyi jutalmat a Campus nagyelőadójában. A fiatalok pályamunkáiknál három témakörből választhattak. Az azonnali fizetési rendszer, a fenntartható gazdaság, és a versenyképes gazdaság és a zöld gazdaság kapcsolata volt, amit infografika segítségével kellett a diákoknak ábrázolnia.  A közgazdasági felkészültség mellett a kreativitást is díjazta a zsűri.

Az MNB oktatási klubja folyamatosan szervez tanulmányi versenyeket egyetemi hallgatók részére. Ezeknek a versenyeknek elsősorban az a célja, hogy kiváló eredményekre, jó teljesítményre sarkalljuk a hallgatókat – mondta dr. Dubéczi Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója. 

Tíz hallgató kapott összesen másfél millió forint jutalmat a tárgyi nyereményeken túl. A sikeres versenyzők egy-egy okostelefonnal is gazdagabbak lettek. Idén ez volt a Magyar Nemzeti Bank oktatási klubjának a negyedik versenye. A megmérettetésre a diákokat a Neumann János Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank szakemberei készítették fel.

A tehetséggondozásnak egy nagyon fontos színtere a hallgatói verseny. Itt nem csak kipróbálhatják magukat egy éles helyzetben, kvázi vizsgaszituációban, hanem olyan plusz tartalmakat, olyan plusz tudást is szerezhetnek, amik később a munkaerőpiacon az ő diplomájuk értékét tovább növelheti – mondta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Dr. Fülöp Tamás rektor hozzátette, a Neumann János Egyetem a tanulmányi versenyek mellett a középiskolásoknak is szeretne kedveskedni egy programmal. Október 22-én nyílt napot szervez az intézmény, ahol igyekeznek majd bemutatni a hallgatói élet pozitív oldalát.

Élő adás