2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az Aomori parkba és az Arany János iskolába is ellátogatott a japán nagykövet

A japán napok keretében ma Kecskeméten járt Sato Kuni, japán magyarországi nagykövete. A diplomata az Aomori parkban részt vett egy japán cseresznye fa elültetésében, az Arany János Általános Iskolában pedig megnyitott egy gyermekrajz kiállítást, ahol találkozott Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel is.

Szerdán kezdődtek és vasárnapig tartanak a Kecskeméti Japán Napok az Aomori Baráti Kör szervezésében.  Ahogyan korábban megírtuk, programjai az Aomori parkban kezdődtek. A városunkba érkező japán nagykövetet Király József önkormányzati képviselő fogadta.

Sato Kunit zenés, énekes műsorral köszöntötték a diákok, majd a diplomata az Aomori parkban egy újabb cseresznyefát ültetett el. Az Árpádvárosban, a 2011-es fukushimai tragédia emlékére ültetett és azóta is gyarapodó kertben, ma már 50 fa áll. A park egyben jelképezi is Kecskemét Japánhoz fűződő immár 24 éves kapcsolatát, hiszen a két országban lényegében egy időben kezd virágozni a cseresznye fa, és most az e köré szervezett rendezvények is ugyanazon időben zajlanak.

A nagykövet nem sokkal később az Arany János Általános Iskolában nyitott meg, a japán gyermekek rajzaiból készült kiállítást. A tárlat kapcsán a diplomata a magyar és japán nép közötti szoros kapcsolatról is beszélt.

Kecskemét polgármestere a kiállítás megnyitón azt mondta, a rajzok ízelítőt adnak a japán gyermekek mindennapjairól, gondolkodásukról, életükről.  A kiállítás az ötnapos Kecskeméti Japán Napok egyik kiemelkedő állomása, mondta a rendezvénysorozatot szervező Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör elnöke.

Élő adás