2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Balettélményből élményrajz

A Meséről-zenére gyermekhangverseny-sorozat résztvevőinek élményrajzaiból nyílt kiállítás szerda délelőtt a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A tárlaton kiállított 32 rajzot február 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők.  

A hangok és a mese birodalmába utazhattak el szerda délelőtt a gyerekek a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. Az óvodások a Meséről-zenére gyermekhangverseny-sorozat zárórendezvényén a Hófehérke című előadást tekinthették meg, a Chorhidea Kamarazenekar és a Turpinszky Balett Iskola táncosai közreműködésével.

A három hangversenyből álló sorozat a Diótörővel kezdődött és a Mátyás király meg a székely ember lánya című előadással folytatódott. A mesék felolvasását pár percenként szakították meg a táncosok és a zenészek közös jelenetei. Ennek köszönhetően nemcsak a darabok váltak könnyebben befogadhatóvá számukra, de a klasszikus balett és a komolyzene is közelebb került hozzájuk.

A sorozat lezárása azonban egyben egy élményrajz-kiállítás kezdete is. Az Aranytulipán, a Hosszú utcai, az Ifjúság úti és a Pálmácska Óvoda óvodásai az első két előadás során szerzett élményeikből rajzokat készítettek, melyeket az Ifjúsági Otthon első emeleti folyosóján egészen február 16-ig, az intézmény nyitvatartási idejében tekinthetnek meg az érdeklődők.

Élő adás