2019. Augusztus 20. Kedd  István

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Barátja talált rá Kovács Gyula színművész holttestére

Otthonában, egyedül hunyt el a kecskeméti Katona József Színház művésze, Kovács Gyula

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett színészre egy ismerőse talált rá, majd jelzett a teátrumnak.

– Egy barátja értesített a halálhírről, még nem tudjuk, mi történt – mondta korábban a 24.hu-nak Cseke Péter, a színház igazgatója.

– Pénteken bemutatója volt, a Baal című darabban játszott. Ezután hazament, majd az otthonában, a fotelben ülve érte a halál – mesélte a színház egyik munkatársa.

Ezért sem derült ki azonnal, hogy baj van, hiszen a művész egyedül élt.

Gyulának nem volt családja, nem voltak gyermekei vagy rokonai, magányosan élt. Barátai viszont imádták őt, egyiküknek kulcsa is volt a lakásához. Miután két napja nem vette fel a telefont, átment hozzá, így találták meg. Valószínűleg betegeskedő szíve okozta a halálát, de ezt még nem tudjuk biztosan. Annyi bizonyos, hogy természetes halált halt – árulta el volt kollégája.

Kovács Gyulát a színház saját halottjának tekinti, az egész szakma gyászolja.

– Izgatott volt és örült, hogy a betegsége ellenére színpadon lehet. Mindene volt a színház, mindig mosolygós volt, bár igaz, hogy az utolsó időben már fáradtnak, szomorkásnak tűnt – mondta Körtvélyessy Zsolt (77), aki nemcsak kollégát, barátot is gyászol. – Régóta betegeskedett, többször műtötték, ennek ellenére sosem panaszkodott. Terveztünk is egy kétfős darabot, de azt már csak az égi színházban tudjuk előadni – mondta elcsukló hangon.

Forrás: Blikk.hu

Élő adás