2020. Június 5. Péntek  Fatime

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Békakirályfi - egy kicsit másképp

Pénteken délután mutatták be a Ciróka Bábszínház idei első produkcióját, a Békakirályfi című előadást. A darab sok meglepetést tartogat gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, hisz a bolgár rendező teljesen új megvilágításba helyezi a jól ismert történetet.

'Képzelj el egy békát! Most képzelj el egy királylányt! Képzeld el, hogy egymásba szeretnek. Lehetetlen, ugye? Hacsak... a királylány nem veszíti el a kulcsát. Tárjuk ki képzeletünket, és kövessük a Békakirály és a Királylány nem mindennapi útját. A kulcskeresés során az összekevert szemetet négy királyságra kell választaniuk: Műanyag Királyság, Papír Királyság, Üveg Királyság és végül  Fém Királyság, ahol a fém kulcsnak lennie kell. És meg is találják. Közben pedig rájönnek, hogy nincs is szükség zárakra. A Királylány megtanulja kitárni a szívét, a Békakirályt megcsókolják, valódi királyfi lesz. És egymásba szeretnek. Nem is lehetetlen, ugye?" - főképp, ha a Cirókában járunk, ahol pénteken délután mutatták be a Békakirályfi című előadást.

Egy bolgár vendégrendező, Magdalena Miteva állította bábszínpadra az újraértelmezett Grimm-mesét. Így a gyerekek szórakozva, a mese nyelvén ismerhetik meg szelektív hulladékgyűjtés rejtelmeit. A játéktér fő eleme egy 110 literes konténer, a történet pedig sok izgalmat kínál.

A színpadi változat szerzője, tervező és rendező: Magdalena Miteva

Zenei közreműködő: Dénes Emőke
Játsszák: Ivanics Tamás és Szörényi Júlia

Az előadást 6 éves kortól ajánlja a bábszínház!

Élő adás