2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Bemutatták a Toldit az Otthon moziban - videóval

Vasárnap délután tartották meg Toldi díszbemutatóját Kecskeméten, az Otthon moziban. Arany János elbeszélő költeményének főszereplője igazi magyar szuperhősként jelenik meg az animációs filmben. A magyar animáció egyik legnagyobb alakja, a tavaly elhunyt Jankovics Marcell előtt tisztelegve, az ő születésnapjához igazítva, október 20-án kerül a hazai mozikba utolsó alkotása, az egészestés Toldi.

Vasárnap délután mutatták be a Toldit az Otthon Moziban. A rendkívüli igényességgel megalkotott, festői szépségű animációs film a Magyar népmesék sorozatot is jegyző Kecskemétfilm 80 alkotója több mint háromévnyi munkájának eredménye.

Arany János elbeszélő költeményének főszereplője igazi magyar szuperhősként, egy naphéroszként jelenik meg. A film vizuális koncepciója kettős képi világgal rendelkezik, amely a felnőttek számára is élvezhetővé teszi a Toldit.

– Már volt tesztvetítés, meglepetésre nem nagyon számítottam. Karakter animációról van szó, tehát a valósághoz közel állnak a figurák, a mozgásuk is ennek megfelelő. Azt hiszem, hogy megtalálják a maguk örömét az idősebb évjáratú látogatók is, akik megszokták a klasszikus animációs rajzfilmet - nyilatkozta Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. alapító ügyvezető igazgatója. 

A bemutató előtt Sztachó-Pekáry István alpolgármester azt mondta, a Kecskemétfilm Kft. munkája, eddigi eredménye feltette Kecskemét városát az animációs filmkészítés dobogójának legfelső fokára.

– Kecskeméten készült a film, a Kecskemétfilm Kft. megszolgálta, hogy a bemutatóról rendelkezhessen. Így került Kecskemétre a díszbemutató. A stúdió nagyon sok kiváló filmet készített, mondhatni, hogy a magyar rajfilmgyártás kecskeméti központtal működik. A város nagyon büszke erre, hatalmas érték Kecskeméten a Kecskemétfilm, és hatalmas érték ez a film - fogalmazott az alpolgármester.

A vetítés elején Csenkiné Túri Edit, az Otthon mozi vezetője köszöntötte a vendégeket, majd egy szívecskét helyezett el Jankovics Marcell székére, amelyet a rendező maga választott ki Az ember tragédiája című animációs filmjének díszbemutatója alkalmával Kecskemét művészmozijában.

A filmet nagy taps fogadta, majd Tóth László István, a rajzfilmstúdió munkatársa, aki maga is részt alkotómunkálataiban, beszélgetett néhány alkotóval, és válaszolt a közönség kérdéseire. 

 

 

 

Élő adás