2022. December 7. Szerda  Ambrus

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Borbási Nap: amilyen kicsi a közösség, olyan összetartó

Igazi családias hangulat uralkodott szombaton a Borbási Napon. S amennyire kicsi a közössége a településnek, olyannyira összetartó is. A hagyományos eseményen az igazi magyaros ízek domináltak.

Helyben főzték a lekvárt az asszonyok szombaton a Borbási Napon. A már hagyománnyá vált esemény fókuszában a családias hangulat állt. Dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő a helyszínen egyebek mellett arról beszélt, hogy a hagyományok összetartják az embereket.

"Nagyon fontos az, hogy a falu összejöjjön egy évben legalább egyszer. Ez már hagyomány, és én is hagyománytisztelő ember vagyok. Úgy gondolom, hogy ezt mindenképpen évről évre meg kell csinálni. Nagyon jó hangulatban szokott telni, megy a muzsikaszó, éneklés, most annyival változik a program, hogy fél 3-kor egy együttes is meglátogat minket, egyébként Kerekes Balázs tangóharmonikás az, aki biztosítja itt a jó hangulatot" - mondta dr. Fekete Gábor.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta: fontos, hogy ne csak néhány egymás mellett lévő ház és néhány egymás mellett élő ember alkossa a falut, hanem egy igazi közösség.

"A közösségeket nem csak a számosságuk minősíti, hanem az összetartó erő, a hagyományok őrzése és ez Borbáson igen erős. Nehéz körülmények között kellett az elmúlt évtizedekben itt boldogulni, hiszen azok a gazdasági nehézségek, amelyek az egész országban érvényesülnek, itt hatványozottabban jelennek meg. De itt egy nagyon összetartó közösség él, akik megpróbálnak mindent annak érdekében, hogy megmaradjanak" - fejtette ki dr. Szeberényi Gyula Tamás.

A Borbási Napon 20 kg marha- és 40 kg pacalpörköltet készítettek a szakácsok. A rendezvényen veterán motorokat is meg lehetett tekinteni, illetve egyebek mellett légvár várta a legfiatalabbakat.

Élő adás