2018. November 21. Szerda  Olivér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Cantus Firmus koncert az Evangelikus Templomban

Kecskemétre egy külföldi szereplésről, ausztriai koncert körútról érkeznek. Fontosnak tartották, hogy Kodály városában hazafelé megálljanak! Saját felajánlásukra egy ingyenes koncertet adnak, melyre Kecskemét egész lakosságát, zene iránt érdeklődő közönségét szeretettel várják.

„Azért születtünk, hogy létrehozzunk egy erős, összetartó dalos közösséget, továbbvigyük a háromszéki magyar kórusmozgalom zászlaját és követendő példát szolgáltassunk másoknak is” – ezt képviselik a Cantus Firmus Vegyeskar tagjai.

A koncert helyszíne: Evangélikus Templom (Kecskemét, Szabadság tér 3.)
Időpont: 2018. július 30. (hétfő) 18 óra
A belépés díjtalan!

A koncert két fő témakörre épül.

I. Haza - Nemzetidentitás - Hagyomány
II. Isten: Hit - Remény - Szeretet - Megtartatás

Kecskemét határon túli magyar partnervárosából érkező kórus 1980-ban alakult lelkes pedagógusokból, László Attila zenetanár vezetésével. A kórus pályája gyorsan ívelt felfelé, számos megyei és országos díjjal büszkélkedhetnek. 1995-ben újraalakult a Romániai Magyar Dalosszövetség, melynek első elnökévé László Attila karnagyot választották meg. 1997-ben minősítő hangversenyen rangos nemzetközi zsűri „Fesztivál” fokozattal tüntette ki. Azóta is felcsendülnek a kórus ajkáról a nemzeti- és világi kórusirodalom régi és új kórusművei határon innen és túl. 2014 őszén a karmesteri pálcát ünnepélyesen a fiatal Jakab Árpád karnagy vette át. 

A Cantus Firmus a sepsiszentgyörgyi „Kónya Ádám” Művelődési Ház égisze alatt működik, hozzájárulva a város történelmi, kulturális és egyházi rendezvényeinek színvonalasabbá tételéhez. Ugyanakkor rendszeres résztvevője a romániai magyar szórvány programnak, amelynek keretében hozzájárul a kisebbségben élő magyar közösségek nemzeti öntudatának erősítéséhez.

„Nyelvében él és dalában érez a nemzet” – vallják Kodály Zoltánnal együtt. Ennek szellemében azon dolgoznak, hogy a kórus megőrizze és tovább zengje magyarságunk, identitásunk, nyelvünk, dalaink, hagyományaink értékeit.

Élő adás