2018. Október 18. Csütörtök  Lukács

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Dornbirniek piacoltak kedd reggel a Budai utcában

Július 2-4. közötti időszakra, kifejezetten a Csiperó Fesztivál idejére, hivatalos delegáció érkezett Dornbirnből Kecskemétre.

Guntram Mäser tanácsnok a delegáció vezetője, utoljára 2010-ben járt nálunk. Elmar Luger Dornbirn város ifjúsági irodájának vezetője, 2006 óta folyamatos szervezője a diákcsereprogramoknak a két város között. Eva Thurnher, a dornbirni polgármester asszony közvetlen asszisztense, titkárságvezető, ő felelős a testvérvárosi kapcsolatokért.

Szemereyné Pataki Klaudia májusi látogatása és a mostani dorbirni látogatás célja egyaránt a kapcsolatok felélénkítése a két város között. A sport területén a jövőben remélhetőleg több együttműködés is beindul. Kedden a delegáció tagjai megnézték a kecskeméti piaccsarnokot, mert Dornbirnban nincs, de a város vezetése nagyon szeretne és kifejezetten érdeklődik a működtetése iránt.

A csapat tagjai természetesen a Csiperó programjába is bekapcsolódnak: kedden részt vesznek a fesztiválra ideérkezett 8 dornbirni fiatallal (és két kísérővel) együtt a Piknik Napon, szerdán pedig meglátogatják az Ifjúsági Otthont. 

Élő adás