2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egészségnappal és futóversennyel indult a Közösségek Hete a Hunyadivárosban

Színes sport- és szabadidőprogramokon vehet részt az, aki május 4. és 11. között a Hunyadivárosba látogat, ugyanis május 4-én, szombaton vette kezdetét a „Közösségek Hete” elnevezésű egyhetes rendezvénysorozat, amelynek keretében a városrész legújabb sportparkját is átadták a gyermekek és sportolni vágyók részére.

A Herman Ottó Sportpark átadására a reggeli órákban, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester közreműködésével került sor, aki ünnepi beszédét követően – a gyermekekkel együtt – elsőként próbálta ki a sportpark eszközeit.

Fotó: keol.hu

„A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten” elnevezésű pályázat által létrejött „Közösségek Hete” rendezvénysorozaton a sport- és szabadidős tevékenységeké volt ma a főszerep: A Corvin Mátyás Általános Iskolában különböző egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokon, állapotfelméréseken és szűréseken vehettek részt az érdeklődők, a Serleg utcai futóparkban pedig harmadik alkalommal rendezték meg a Hunyadivárosi Futóversenyt és zsákban futást. Az egészség- és sportnap keretében olyan programok is színesítették a palettát, mint a „Ciki a cigi” program, vagy az iskola udvarán megtartott közös zumbázás.

A „Közösségek Hete” sorozat következő állomása a Hunyadivárosi Közösségi Ház lesz, ahol május 7-én, kedden, 10 órakor süteménysütő versenyt tartanak a hunyadi nagymamák számára, ezzel egyidőben pedig a Baba-mama Klub Tavaszköszöntő foglalkozása várja az érdeklődőket a fiókkönyvtárban.

Csütörtökön Babák napja – faültetés lesz a Csengettyűs Bölcsőde udvarán, pénteken és szombaton pedig a Közösségi Ház környékének lomtalanítására és a Szilágyi Erzsébet utcai park rendbetételére várják az önkénteseket a szervezők.

Élő adás