2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elkezdődött a X. Helyi Termék Ünnep

Kezdetét vette a Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál Kecskeméten. A háromnapos programsorozaton hungarikumok sokaságával találkozhatnak a vendégek. A nagy népszerűségnek örvendő rendezvény évről évre bővül. Idén már nemcsak Hungarikum Fesztivál kapcsolódik az eseményhez, de gasztrobemutatók is társulnak hozzá. Kiállítások, gasztronómiai különlegességek és változatos színpadi műsorok várják a kecskemétieket egész hétvégén.

A Kecskemét City Balett „Piros Aranyak és Erős Pisták” című műsorával vette kezdetét Kecskeméten a Helyi Termék Ünnep Hungarikum Fesztivál. A szervezők célja nem más, mint hogy felhívják a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti értékekre, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést, alakítják és közösséggé kovácsolják magyarságunkat, hozzájárulnak identitástudatunkhoz.

- Hét esztendővel ezelőtt született meg a magyar értékekről és hungarikumokról a törvény, és a hét esztendő alatt sikerült tartalommal megtöltetni. Az, hogy ez hungarikum mozgalommá növekedett a Kárpát-medencében, hogy több mint 1000 helyi értéktár, megyei értéktár, az elszakított területek értéktárai is dolgoznak, az köszönhető olyan munkatársaknak, mint Hamzáné Lakó Judit- mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A nagy népszerűségnek örvendő rendezvény évről évre bővül. Idén először gasztronómiai bemutatók, látványfőzések és kóstolók is kapcsolódnak az eseményhez.

A fesztiválon találkozhatnak az érdeklődők például a Hollóházi porcelánnal, a halasi csipkével, a kalocsai és a matyó népművészettel. A vendégkiállítók Hévízről, Mohácsról, Kiskőrösről, Kalocsáról, Tardról, Békéscsabáról, Kiskunhalasról, Hollóházáról, Tolna megyéből érkeznek, de bemutatkozik Ballószög község is 65 éves jubileumának alkalmából.

Élő adás