2019. Július 17. Szerda  Endre, Elek

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szabad szedéses évadnyitó a Cirókában

Nemcsak az iskolákban csengettek be, a Ciróka Bábszínház is megnyitotta újra a mesék világába vezető kapuját. A bábszínházban ma ünnepélyesen is elkezdődött az új évad.

Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója közös varázslásra hívta ma (csütörtök) délután a gyerekeket, hogy csalogassák elő Fülöpöt, aki most ért haza a nyaralásból. A Ciróka kis kecskéje még tavaly ősszel érkezett, hogy velünk együtt ünnepelje Kecskemét 650. születésnapját.

Az igazgatónő és Fülöp mutatta be az idei év kínálatát. Kiderült, hogy ebben az évadban is két-két bérlet közül választhatnak az óvodások és iskolások. Ráadásul idén szabadszedést hirdettek a bábszínházban: a harmadik műsort több előadás közül válogathatják ki a gyerekek.  Negyedikként pedig a hagyományos Mikuláskuckót kapják majd a kicsik.

Kiszely Ágnes azt is elárulta, hogy az első duplabemutatón a Macskablöff és A zöldmadár című mese lesz látható. Ezután elkezdődött az új évad ünneplése. A Ciróka Bábszínház társulata rögtön egy rendhagyó bábkoncertre várta a gyermekeket. A zenés-táncos-bábos előadás a korábbi évadok legsikeresebb és legkedveltebb előadásainak dalaiból állt össze. Felütésnek a rendhagyósága miatt népszerű kukazene volt az első a Hamupipőke című előadásból. De hallhattunk dalokat az Kenyérből kelt mese, a Medveének és a Rigócsőr című meséből.

Kihagyhatatlannak bizonyult a Farkas és Piroskából a jó és rossz piroska dala, az Aranyhalacska, a kecskeméti épületeket megjelenítő Tündér ballonkabátban, valamint az egyik legújabb történet a Max és Móric két csirkefogójának közös éneke. Végére pedig a Ludas Matyi fináléját hagyták, amely tökéletes befejezésnek bizonyult. A műsor után stílszerűen egy kis szabadszedéses megvendégelésre invitálták a kicsiket, ahol gyümölcsöt és piskótát falatozhattak. Hát, íme, elkezdődött egy újabb kalandos évad a Cirókában.

Élő adás