2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Farsang a Vadaskertben

Farsangoznak az állatok és a vendégek a Kecskeméti Vadaskertben, egész hétvégén. Van látványetetés, de a látogatók kézügyességére is szükség van. Az állatkertek farsangját tavaly rendezték meg először. Már akkor sikeres volt, hiszen volt olyan család, aki mind a két nem ellátogatott az állatkertbe.

 

Gyerekek örömétől hangos a hétvége a Kecskeméti Vadaskertben. Az állatoknak és a vendégeknek rendeztek farsangot, aminek a legnépszerűbb programja a látványetetés. De mással is készültek a szervezők.

„Lehetőséget biztosítunk azoknak is, akik nem érkeztek ruhában, vagy álarcban, hogy álarcot fessenek maguknak, illetve arcfestő álarcot fest nekik, illetve színeznek, kivágnak álarcokat és innentől kezdve már álarcban nézhetik végig az egész napos programjainkat.” – mondta Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert ügyvezető igazgatója

A vadaskertben ételt kapnak a kapucinus majmok, a lámák, Hógolyó, a sarki róka, az örvös medvék, a rézusz makákók és a csacsik is, az utóbbiakat a gyermekek etették meg. A szamaraknál a gyermekek nagyon jól érezték magukat. Az egyik pöttöm, Ittzés Márton szerint a csacsik nem bántanak, de azért elég bátrak.

- Majdnem megették a kesztyűmet, mert az egyik megharapta a kesztyű végét – mondta Márton kicsit sem megszeppenve.

A másik apróság, Losonczi Lilianna volt, aki nem csak répával, hanem „Ó” csemegével is megetette a csacsikat. De azt is boldogan elmesélte, hogy a medvéket is megetették.

Az állatok farsangja még ma is tart a vadaskertben, ahol délelőtt és délután szintén részt lehet venni a látványetetéseken, valamint a kicsik be is öltözhetnek annak, aminek csak akarnak.

Élő adás