2022. Május 20. Péntek  Bernát, Felícia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Filmpremier és beszélgetés ma este az Otthon moziban

Prof. Dr. Róna Tamás, kecskeméti főrabbi és Szeberényi Gyula Tamás, kultúráért felelős alpolgármester lesz a vendége a ma (csütörtök) esti vetítésnek. Az "Anne Frank - Párhuzamos történetek" című olasz dokumentumfilmet a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából vetíti az Otthon mozi.

Ma (csütörtök) este újabb beszélgetős vetítéssel várja közönségét az Otthon mozi. Az "Anne Frank - Párhuzamos történetek" című olasz dokumentumfilm ezen a napon, január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából kerül a mozikba, az Otthon mozi nézői pedig premierben láthatják. De - ahogy azt megszokhattuk -  Kecskemét és a régió art mozija a vetítésen túl közönségtalálkozóval is várja a nézőket. 

A vetítés meghívott vendégei:
Prof. Dr. Róna Tamás, kecskeméti főrabbi és Szeberényi Gyula Tamás, kultúráért felelős alpolgármester
A beszélgetést Kriskó János vezeti

„Úgy érzem, Anne Frank naplója csodálatos lehetőség arra, hogy a múlt emberi tapasztalatait valóban megérthessük, azokat átvihessük a jelenünkbe, és a jövőnkbe. Ezt rendkívül fontosnak tartom. Ezért akartam megcsinálni ezt a filmet”

– mondta Helen Mirren egy interjúban.

A film tartalma:

Az Oscar®-díjas színésznő, Helen Mirren közreműködésével készült dokumentumfilm több síkon idézi meg az emberiség történelmének legsötétebb időszakát.
Mirren a naplója oldalain keresztül idézi fel Anne Frank életének főbb mozzanatait, majd személyes hangvételű beszélgetéseken keresztül megismerhetjük további öt fiatal nő történetét, akiket gyerekként vagy serdülőkorban szintén koncentrációs táborokba deportáltak, de csodával határos módon túlélték. A film másik síkján egy fiatal lány beszélget a társaival a közösségi média segítségével, végigvezetve a nézőt Anne Frank életén és érzésein.
„Úgy érzem, Anne Frank naplója csodálatos lehetőség arra, hogy a múlt emberi tapasztalatait valóban megérthessük, átvihessük a jelenünkbe, és a jövőnkbe. Ezt rendkívül fontosnak tartom. Ezért akartam megcsinálni ezt a filmet" - Helen Mirren.
A film a holokauszt nemzetközi emléknapján, január 27-én érkezik a hazai mozikba. 

 

Élő adás