2020. Május 27. Szerda  Hella

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Gilly Tamás szobrászművész kiállítása a Kápolna Galériában

Gilly Tamás Kecskeméten született fiatal szobrászművésznek nyílt kiállítása ma délután a Kecskeméti Kortárs Képzőművészeti Műhelyek Kápolna Galériájában.

Gilly Tamás már ifjú kora óta tudatosan készült a szobrászi pályára. A Kandó Kálmán Szakközépiskola Művészeti Tagozatán Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész volt a tanára. Tőle egy ízig-vérig mai szobrászati kifejezésmódot sajátított el.

A Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán Farkas Ádám, Karmó Zoltán és Gálhidy Péter, a hazai szobrászat kiválóságai voltak a tanárai. Egyaránt dolgozott kőből, fából, alumíniumból, de kedvenc szobrászati alapanyagának a vaslemezt tekinti.

Diplomája kézhezvételét követően nem köteleződött el galériákhoz, szabadúszóként építi művészetét szintén szobrász feleségével, Gergely Rékával közösen. Az utóbbi években behatóan megismerkedett a bronzzal.

Jelenlegi kecskeméti kiállításán vas és bronz szobrain túl kerámiaszobrokat is bemutat, és számos, japán hatást mutató grafikai lapot is a közönség elé tárt október 9-ig látogatható kiállításán.

Kecskemét percről percre

Élő adás