2019. Július 16. Kedd  Valter

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Határtalan kultúra: A Hírös Agóra Szabadkán és megyei kistelepüléseken

A szabadkai Városházán mutatta be a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Solti Árpád szerzői estjét, valamint a Kecskemét Táncegyüttes Visszatekintés: Tisztelet Kodálynak című produkciójával lépett fel a Népkör Magyar Művelődési Központban. Az eseményen részt vett Dr. Csige Gábor konzul is. 

A kecskeméti Hírös Agóra munkatársai gyermek programot is vittek a neves határon túli városba, Háry János Játszóház elnevezéssel tartottak báb előadásokat, kézműves foglakozásokat. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött programok folytatódnak, a hírös város népművelői október 11-én szerdán Orgoványra látogatnak.

Az Orgoványi Művelődési Házban a Csörömpölő együttes koncertjét: "Mesék a Hírös Agóra Meseudvarából" címmel tekinthetik meg az érdeklődők, majd kézműves foglakozás lesz régmúlt idők játékaival, a Szivárvány Játéktárral. Az NKA 25 rendezvénysorozat megyei helyszínei között van még Csengőd és Szakmár, ahol október 12-én pénteken 11.00-kor valamint 17.00-kor a "Szeretve lenni mindörökre" címmel a Bács Kiskun Megyei Írók és Költők baráti Köre zenés irodalmi műsorát láthatják a nézők ingyenesen. Az ünnepi programsorozat Bácsbokodon zárul október 26-án pénteken, amikor többek közt a Lóca Együttes koncertjét hallgathatják, valamint a "Mindent a szemnek"-válogatás a Kecskeméti Fotókör tagjainak alkotásaiból című kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Kecskemét percről percre

Élő adás