2018. Szeptember 19. Szerda  Vilhelmina

13°C / 28°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hatodik alkalommal tartott diákfórumot a KGYIÖK

Kedden délelőtt tartották a hatodik ifjúsági és diákfórumot Kecskeméten. A szervező Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat célja, hogy bevonja a fiatal kecskemétieket és az itt tanuló diákokat a közösségi életbe, és hogy bátorítsa őket arra, merjék elmondani véleményüket a városi programokról.

Ismerkedős és jégtörő játékokkal kezdődött a hatodik ifjúsági és diákfórum az Ifjúsági Otthon tükörtermében. Ezt követte a már hagyománnyá vált csoportképkészítés. A tavaszi diákfórumot harmadik alkalommal hívhatta össze a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. A rendezvényt Nemcsik Mátyás a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke nyitotta meg. A fórum célja, hogy a kecskeméti fiatalok és itt tanuló diákok elmondhassák véleményüket és beleszólhassanak az őket érintő ügyekbe.​

Ennek érdekében Kecskemét város diákönkormányzatainak képviselőit és az érdeklődő fiatal kecskemétieket, pedagógusokat évek óta hagyományosan összehívják két fórumra, hogy az ifjúság ötleteivel segíthesse a programok létrejöttét, és hogy egy aktív közösség jöjjön létre Kecskeméten. 

– Az a célunk, hogy minél több fiatalt bevonzzunk Kecskemét körzetéből. Középiskolásokat, általános iskolásokat is megcélzunk, előadásokat tartunk, workshopokat szervezünk, egy kicsit ismerkedünk velük, hogy megismerjék, mi is a KGYIÖK, hogy tudják mi az érdekképviselet – emelte ki Krasnyánszki Anna, a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat elnöke. 

A nap első részében az előadásoké volt a főszerep, amelyek a demokráciáról, a generációs különbségekről és közösségi részvételről szóltak. A nap második felében a workshopokon a kommunikációról is hallhattak a résztvevő diákok és tanárok, de belekóstolhattak a rendezvényszervezésbe is.

Élő adás