2018. Október 18. Csütörtök  Lukács

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Idén is kinyílt a Csiperó Galéria

Mohai Balázsnak, az MTI fotográfusának kárpátaljai magyar családok körében készült nagyméretű színes képeit tekinthetik meg az érdeklődők a Csiperó Ponton a fesztivál ideje alatt.

Az előző években nagy sikert aratott a Csiperó idejére érkezett képző- és fotóművészeti anyagok rendszeres közszemlére tárása. Először Nijat Ayvaz rodostói fotográfus megkapó fényképsorozatai voltak láthatók a főtéri sátorban, majd jobb időkben az ÉrtékTár Tér erre igencsak alkalmas ponyvái alatt. Majd Orosz István Kossuth-díjas grafikus nagy méretű vizuális játékaiban gyönyörködhetett a 2014-es ünnepelt, az akkor éppen 70. születésnapját Kecskeméten is ünneplő Rubik Ernő.

Két évvel ezelőtt a TIT székházban japán gyermekrajzok, valamint az UNICEF Magyar Nemzeti Bizottság által támogatott világméretű gyermekélet fotósorozatok kerültek bemutatásra. Idén pedig Mohai Balázsnak, az MTI fotográfusának kárpátaljai magyar családok körében nemrég készült nagyméretű színes képei kerültek fel a Lestár tér 1. szám alatti Csiperó Pont helyiségében, amelyet egy kecskeméti vállalkozó bocsátott térítés mentesen a fesztiválszervezők rendelkezésére.

A kamarakiállítás és beszélgető-pihenő hely szombatig naponta 10 és 18 óra között tart nyitva. 

Élő adás