2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Időutazhatunk Kecskemét múltjába és jövőjébe

Idén 350 alkotás érkezett a Paletta – 2018-as tárlatára. Ez körülbelül 150 tablót jelent, melyeket óvodások, általános iskolások és gimnazisták készítettek. A kiállítás ma nyitotta meg kapuit a kecskeméti Hírös Agóra 4. emeletén.

A középpontban a 650 éves Kecskemét múltja és a jövője áll. Ezt a két időszakot vették górcső alá a kicsik és a nagyok. Szétnézve a teremben számos képzőművészeti ág jelenik meg. A grafikán, a szobrászaton, a kerámián és a festészeten kívül érkeztek tűzzománcok, de még ruha is, amelyre például az Országházát festették fel.

A fő irányvonalon kívül arra is törekedtek a szervezők, hogy mindenki meg tudja mutatni az egyéni hangnemét. Kecskemétről és térségéből 17 intézmény növendékei küldték be a látványos és fantáziadús műveiket. Ezt a gyermek és ifjúsági képzőművészeti kiállítást már több mint 40 éve rendezik meg a városban. Ezen alkalmak tökéletesek arra, hogy bemutatkozhassanak az iskolai, óvodai szakkörökben, művészeti iskolákban, képzőművészeti alkotókörökben folyó vizuális nevelési, képességfejlesztő pedagógiai tevékenységek. A kiállítás május 27-ig látogatható naponta délelőtt 10-től délután 6 óráig.

Élő adás