2022. Szeptember 24. Szombat  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Igazi időutazásra invitál a könyvtár a Múzeumok Éjszakáján

Az év legrövidebb éjszakájához, Szent Iván éjéhez legközelebb eső szombaton, június 26-án rendezik meg az idei évben immáron 19. alkalommal a Múzeumok Éjszakáját. Az országos programsorozatból a kecskeméti Katona József Könyvtár is kiveszi a részét, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálják az őket megszólító eseményeket. 

A családosok egy igazán bogaras délutánon vehetnek részt, ahol 16 órától egészen zárásig, 22 óráig lesz többek között mesehallgatás, kreatív, ügyességi és kvízjáték, társas és kézműves foglalkozás. Sőt az igazán bátor lurkók 16 és 17 órás kezdéssel egy mesés, interaktív foglalkozáson is részt vehetnek, ahol a szóban forgó rovarokat akár a kézbe is vehetik.

Azok, akik úgy érzik, már kinőttek a mesék világából, a Europe Direct Információs Központ – Bács-Kiskun Megye szervezésében megvalósuló, 16 órakor kezdődő, az európai múzeumokkal és könyvtárakkal kapcsolatos társasjáték és a szintén 16 órától egészen késő estig folyó VR bemutató tartogat új, futurisztikus élményeket.

Természetesen a felnőtt közönségről sem feledkezett meg a könyvtár. 19 órától egy előadással egybekötött kiállításon vehet részt a nosztalgiázni vágyó közönség, míg 20 órától egészen zárásig a hatvanas évek filmhíradói repítenek vissza mindenkit a múltba.

Élő adás