2018. Október 20. Szombat  Vendel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Így csináljuk mi! – Fedezd fel a múzeumot!

Kíváncsi rá, mit rejt a föld, tudnak-e fából vaskarikát varázsolni a restaurátorok? Tudja, mit csinál egy művészettörténész, egy múzeumpedagógus? Látogasson el május 18-án a Cifrapalotába, ahol bemutakoznak a múzeum szakemberei, és mindenre fény derül!

A múzeumban dolgozó szakemberek interaktív előadásokon keresztül mutatják be, milyen tevékenységek zajlanak a múzeumi kulisszák mögött, rejtve a külvilág szeme elől. Az előadások közérthető nyelven zajlanak, vetítettképes bemutatóval, melynek során előkerülnek az egyes szakmák munkaeszközei, a múzeum régi gyűjteményi darabjai, újkeletű leletei, amelyek segítségével közelebb kívánják vinni, érthetőbbé tenni a múzeum titokzatos világát a látogatók számára.

Előadások:

9.00 Mit rejt a föld? - Munkában a régészek (Kolonics Bence – régész, Skriba-Nagy Mónika – régész)

11.00 Fából vaskarikát – Varázskezű restaurátorok (Boros Ilona – segédrestaurátor)

12.00 Kecskemét helytörténetének új szegmensei – Betekintés a Történeti-Néprajzi gyűjtemény munkájába (Hajagos Csaba – történész muzeológus,gyűjteményvezető, Bezsenyi Ádám  – gyűjteménykezelő, Szalai Sándor – gyűjteménykezelő)

13.00 „A művészet nem egyéb, mint a valóság kitalálása” – A művészettörténész munkája (ifj. Gyergyádesz László – művészettörténész–főmuzeológus, gyűjteményvezető)

14.00 Szórakoztatva tanulni – Játékmester a múzeumpedagógus (Merinu Éva –múzeumpedagógus)

Helyszín: Cifrapalota díszterme (6000 Kecskemét, Rákóczi út 1.)

Az előadásokat elsősorban az általános iskola felső tagozatos tanulói, a középiskolák diákjai számára hirdetik meg, de bárkit szívesen látnak, aki érdeklődik a múzeumi szakma tevékenységei iránt.

Iskolai csoportok bejelentkezését a 20/257-5019 telefonszámon, vagy a cifrapalota.muzped@gmail.com címen várják!

Élő adás