2022. Június 30. Csütörtök  Pál

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ismét Hild-díjjal ismerték el Kecskemétet – Videóval

Hild-díjat, azaz településfejlesztési nívódíjat kapott Kecskemét. Az elismerést a város nevében Gaál József alpolgármester és Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke vette át ma délelőtt Debrecenben. A Magyar Urbanisztikai Társaság idén 37. alkalommal adta át a Hild János-díjat, amelynek települési és egyéni változatára is várták a pályázatokat.

Ünnepélyes díjátadón vehette át Debrecenben Kecskemét város nevében Gaál József alpolgármester és Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke a Hild János-díj települési változatát. A Magyar Urbanisztikai Társaság elismerését a céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés terén kimagasló eredményeket elért önkormányzatoknak adják át évről évre.

– Én azt gondolom, hogy annak a sikernek a titka, amit a város elért ezalatt az idő alatt, igazából nem titok. Mégis, a tudatosság, a stratégiai gondolkodás, a jó csapat, illetve az, hogy az ujjunkat folyamatosan a pulzusán kell tartani a városnak, és folyamatosan figyelni kell a visszajelzéseket, elengedhetetlen elemei – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Gaál József alpolgármester.

A díjazás indoklásában elhangzott, hogy Kecskemét az Alföld egyik legdinamikusabban fejlődő városa az elmúlt évtizedben. Fontos, hogy kiemelkedőek a Klímatudatos város irányába tett lépések, mint például a zöldfelületi fejlesztések, a városi közösségi közlekedés energiahatékony átalakítása és az esőkertek-projekt is. A 37. alkalommal átadott díj nyertesei emlékérmet és az adományozásról szóló oklevelet kaptak. Az érem nagyított változatát a díjazottaknak emlékműként köztérre kiállítva, vagy központi helyen lévő épület falára szerelve emléktáblaként is el kell helyezniük.

A díjak átadását a Magyar Urbanisztikai Társaság és a Debreceni Egyetem Műszaki Karának 27. Országos Urbanisztikai Konferenciája követte. Az újraiparosodó városaink témájú konferencián Gaál József alpolgármester is előadást tartott.

Élő adás