2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Japán diákok alkotásaiból nyílt kiállítás az Arany János iskolában

Több mint 50 rajzzal nyílt meg az „Aomori tehetségei” című kiállítás ma délelőtt a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolában. Az esemény Kecskemét és a Japán partnerváros oktatási intézményei között kialakult csereprogramoknak köszönhetően jött létre.

Ünnepi műsorral egybekötve nyitották meg az "Aomori tehetségei" című kiállítást. Kecskemét és a japán partnervárosa, Aomori között 1994 után kezdődtek az oktatási intézmények csereprogramjai. Ezek közül kiemelkedik az alkotó diákok válogatott munkáinak kiállítása. Az elkészült műveket eljuttatják egymáshoz és bemutatják a nagyközönség számára. Ennek szellemében nyílt meg a mai tárlat is.

Aomoriból, a kékeszöld hegyek, az óceáni kikötő és a Japán-szerte kedvelt alma városából egy általános és egy középiskola diákjainak díjazott versenyművei érkeznek minden év tavaszán.

A mai tárlatot Sato Kuni, Japán budapesti nagykövete nyitotta meg, aki a magyar és japán nép közötti szoros kapcsolatról is beszélt köszöntőjében. A nagykövet asszonyt a városvezetés nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, dr. Kriston Vízi József, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör egyik alapítója, jelenlegi elnöke, Király József, a KABK tiszteletbeli elnöke és Lovrityné Bóta Klára igazgató köszöntötte. Az ünnepségen a Harmat néptánccsoport adott műsort.

Élő adás