2022. Június 30. Csütörtök  Pál

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jótékonysági koncerten gyűjtenek a pszichiátria új kemencéjére

Április 6-án, szombaton, az evangélikus templomban rendezik meg azt a jótékonysági koncertet, amelynek résztvevői adománnyal járulhatnak hozzá ahhoz, hogy új kemencét vásárolhasson a megyei kórház pszichiátriai osztályának nappali kórháza. A kerámia műhelynek nagy szüksége van erre a kemencére, a régit ugyanis hamarosan nem használhatják. A jótákonysági koncert mellé neves művészek álltak, de itt mutatkozik be elsőként a nyilvánosság előtt az osztály Főnix Madár színjátszó köre is.

Ahogyan korábban írtuk, kemencére van szüksége a pszichiátriai osztály nappali kórházának. A régi kiszolgálta már az idejét, kénytelenek lecserélni, ehhez azonban 1,6 millió forintot kell összegyűjtenie az intézménynek. A nemes cél érdekében jótékonysági koncertet rendeznek április 6-án, bízva abban, hogy sokan állnak majd a jó ügy mellé.

A nappali kórházba 28 krónikus pszichiátriai betegséggel – főként szkizofréniával, krónikus hangulati zavarral vagy autizmussal – élő embernek nyújtanak  átmeneti vagy hosszabb távú segítséget felépülésükhöz, mindennapi életük fenntartásához. A szőnyegkészítés, a kerámiázás és a színjátszó körön folyó alkotó munka nem csak az önbecsülésüknek tesz jót, de kreativitásuk kibontakoztatása révén a gyógyulásukat is segítheti. 

A jótékonysági koncertet április 6-án rendezik meg az evangélikus templomban, ez lesz az első olyan alkalom, hogy a nagy nyilvánosság előtt mutatkozik be a pszichiátriai osztály nappali kórháza. A Főnix Madár színjátszó kör a Passióval készül a programra, és nagy örömükre neves előadók is vállalták a fellépést a jó ügy érdekében.

A műsorban részt vesz Leskowsky Laura, a Lakó Sándor kamarazenekar valamint Radics Sándor cimbalomművész is.

Az új, korszerű kemence egymillió hatszázezer forintba kerülne, adományokkal bárki hozzájárulhat ennek árához. Segítheti, hogy még sok-sok gyönyörű, gyógyító munka kerülhessen ki a nappali kórház műhelyéből.

 

 

Élő adás