2019. Július 24. Szerda  Kinga, Kincső

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jubilál a Mátyás Király Citerazenekar

Tízéves jubileumi koncertjét tartotta a Mátyás Király Citerazenekar a Természet Házában szombaton délután. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte a citerazenekart az önkormányzat nevében. 

A koncerten felléptek a Mátyás Király Citerazenekar, a Corvin Citerazenekar, és a Tökmag csoport. Közreműködött Kiss Levente.

További vendégfellépők voltak: V. Németh Zsolt, Birinyi József, a KÓTA társelnöke, Széles András citeraművész, Berta Alexandra, Böde István és néptáncosai, az Ágasegyházi Boróka Népdalkör és Citerazenekar, a Pengettyű Citeraegyüttes, valamint a Kisboróka Együttes és a Csutorás Együttes Táborfalváról.

A Mátyás Király Citerazenekar 2009-ben alakult meg Kecskeméten, a Mátyás Király Általános Iskolában. A fiatal, lendületes csapat 2014-ben és 2015-ben Országos Népzenei Minősítőn ARANY fokozatot ért el. Számos kecskeméti és környéki program mellett 2013-ban felléptek a Marosvásárhelyi Napokon, 2014-ben szerepeltek a  Balatonfüredi Borhéten, a következő évben a Székely vágtán, Sepsiszentgyörgyön. 2016-ban bemutatkoztak az Országos Táncháztalálkozón a Papp László Sportarénában. 

Az utánpótlás csapat – a Corvin Citerazenekar – 2016-ban a „nagyokhoz” hasonlóan Országos szinten Arany minősítést kapott.

Vendégszerepeltek 2017-ben az első székely-magyar fesztiválon, a GóbéFesten Manchesterben, 2018-ban pedig a mohácsi Busójáráson. 2017-ben Arany Páva minősítést szereztek. Két népzenei CD-jük jelent meg: Variációk (2016), Mátyás király mesék (2018).

 

Élő adás