2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jubileumi operagálán ünnepelt a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 30-ik évfordulója alkalmából operagálát szervezett a kecskeméti Katona József Színházba hétfőn este. Az eseményen többek között Erkel Ferenc operáiból és Kodály Zoltán daljátékaiból hallhattak részleteket a jelenlévők.

A gála megnyitóján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Kozma Imre atya tartott köszöntő beszédet. Elmondta, nagy öröm számára, hogy Kecskeméten tartják az ünnepséget, hiszen fontos számára a város.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterasszony egy ajándék festménnyel köszönte meg a szeretetszolgálat lelkiismeretes munkáját, majd Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központjának ügyvezetője - Kozma Imrével együtt - díjakat osztott ki a szeretetszolgálat kiemelkedő munkatársainak.

Az est házigazdája Sirkó László Príma-Primissima díjas színművész volt. A gálahangversenyen felléptek a város szülöttjei: Ádám Zsuzsanna és Vízin Viktória énekművészek. Az esten továbbá Otokar Klein, Laborfalvy Soós Béla, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a Nemeszeghy Márta Vegyeskar, a Sherzo Kamarakórus, illetve a Bolyai János Gimnázium kórusa is közreműködött.

A műsor első részében Erkel Ferenc és Kodály Zoltán műveiből adtak elő részleteket, majd az operagála második felében Vincenzo Bellini és Giuseppe Verdi művei csendültek fel. A hangversenyt Dömötör Zsuzsa karmester vezényelte. A színpadon több mint 150 énekes és művész lépett fel egyszerre egyedülálló élményt nyújtva a résztvevőknek.

                                                                                                                                                          

Élő adás