2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Junior Prima Díjjal ismerték el kollégánkat, Molnár H. Boglárkát

Átadták a Junior Prima Díjakat magyar sajtó kategóriában Budapesten. A hat fiatal díjazott között Molnár H. Boglárka, a Kecskeméti Televízió szerkesztő-riportere is részesült a kitüntetésben.

A Junior Prima Díjjal a tudomány, a zene, a népművészet, a színház- és filmművészet, valamint a sajtó terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatják, azzal a céllal, hogy értéket teremtsenek, s a példaképek kiemelésével példát nyújtsanak. A jelölések közül a szakmai zsűri a hat legkiválóbb fiatalt választotta ki, akik elnyerték a Junior Prima Díjat 2021-ben magyar sajtó kategóriában, köztük Molnár H. Boglárka a  Kecskeméti Televízió szerkesztő-riportere.

Feltétel nélküli elkötelezettség, hírszeretet, elhivatottság - ezekkel a szavakkal méltatta Szabó László, a Mediaworks elnök vezérigazgatója Molnár H. Boglárkát, a KTV szerkesztő-riporterét, akinek nem csak televíziós tudósításaiban hanem dokumentumfilmjeiben is a hazaszeretet, a hagyományőrzés, a helyi értékek kapják a központi szerepet.

– Fiatal kora ellenére széles látókörrel rendelkezik, változatos témákban tud kiválóan dolgozni. Nagyon tetszett, hogy a covid helyzet alatt is objektíven, szépen, szimpatikusan tudta az oltást népszerűsíteni, az oltást, ami az egész ország érdeke volt. Ez példaértékű minden fiatal számára - fogalmazott dr. Szabó László. 

Boglárka tudósításaiban a hitelességre törekszik, mindig a néző szemszögét figyeli, foglalkoztatják a rászorulók, a fogyatékkal élők, célja az ő megsegítésük. Munkáiból kitűnik a lokálpatriotizmus, a hazaszeretet. Molnár H. Boglárka számára a bizalom jelképe ez a díj. Mint mondta, megerősítést kapott munkájában való hitében.

A díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához. A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik támogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is felvállal a tehetségek támogatásában, mert társalapítóként a Junior Prima-díj sajtó kategóriájának gondozója lett.

– Célunk, hogy a vállalkozások és a sajtó közé átjárót építsünk, hogy azokat a fiatalokat, akik ebben a szakmában dolgoznak egy olyan elismeréssel illessük, ami megerősíti őket. Egy ilyen díjjal a birtokukban jó példát mutatnak a többi sajtómunkásnak, a médiában dolgozó munkatársaknak, és ez nekik is egy megerősítés a saját életükről, eddigi pályafutásukról - mondta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. 

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó a Vállalkozók Országos Szövetsége támogatásával alapította 2003-ban. A díj küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. A Prima Primissima életre hívói 2007 óta önálló díjjal jutalmazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, harminc év alatti fiatalok közül azokat, akik a jók között is a legjobbak.

Élő adás