2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Katona József halálára emlékeztek

Katona József halálának 188. évfordulójára emlékezett Kecskemét Önkormányzata és a Katona József Társaság a Városháza előtt. Az emlékező beszédek után megkoszorúzták az író halálának helyét jelölő emlékkövet.

 

Kuna Lajos a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola tanára valamint Beke Márk az iskola tanulója előadásukkal tisztelegtek Katona József emléke előtt. A Katona József halálának évfordulója alkalmából tartott megemlékezést Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Katona József Társaság szervezte a Városháza előtti emlékkőnél.

András Tamara Buda Ferenc versével emlékezett a 39. életévében meghalt íróra.

A megemlékezésen Dr. Füzi László irodalomtörténész, a Forrás című folyóirat főszerkesztője, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek ügyvezetője elmondta, hogy Katona a Józsefre, halála előtti időszakban kettős érzelmi állapot volt jellemző. Az új élet kezdésének gondolata és a haláltól való felelem egyszerre foglalkoztatta. Az ünnepi beszéd után ünnepélyesen megkoszorúzták a Katona József halálának helyét jelölő emléktáblát a Városháza előtt. Búcsúzóul Komáromi Attila a Katona József Társaság elnöke hangsúlyozta, követnünk kell Katona József példáját a magyarság és Kecskemét iránt érzett városszeretetben is.

 

Élő adás