2018. Szeptember 19. Szerda  Vilhelmina

13°C / 28°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskemét arcai a Hírős Agórában

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a 33. alkalommal megrendezett Kecskeméti Tavaszi Fesztivál hétfőn délután. A Kecskemét arcai IV. című tárlat megnyitóján, vagyis a programsorozat nyitórendezvényén városunk alkotói mutathatták meg tehetségüket műveiken keresztül.

A kiállításon megjelent művek nagy részének fő témája a 650 éves Kecskemét, ami körül idén a tavaszi fesztivál is forog. Kortárs művészeti alkotások, objektumok, szobrok, tájképek. Ilyen változatos kínálattal találkozhatnak az érdeklődők a Hírös Agóra Kulturális Központ kiállítótermében.

Az alkotásokat díjakkal is jutalmazták. A zsűri a művek különlegességét és témáját vette figyelembe. Király Gábor és László Dániel festőművészek, Ulrich Gábor képzőművész, Szabó Pál és Nagy Otília festőművészek, valamint Lőrincz Luca keramikusművész is oklevéllel térhetett haza a megnyitóról. A tárlatot március végéig tekintheti meg a közönség, de aki további művészeti rendezvényekre vágyik, azt március 15 és 18 között várja a 12. Kecskemét Fringe fesztivál.

Élő adás