2020. Május 29. Péntek  Magdolna

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskemét Brass szerenád - Videóval

A Kecskemét Brass produkciójával folytatódott a szerenád sorozat kedden este Kecskeméten. Térzene program rendkívüli helyzetre átírt forgatókönyvét követve kedden este, a kecskeméti együttes öt tehetséges rézfúvósa kápráztatta el a Hírös Város lakóit. Természetesen a jól megérdemelt taps nem maradt el

A Kecskemét Brass folytatta a köztéri zenélést kedden este a Kecskemét négy helyszínén.

Olyan ismert mesék dallamai csendültek fel a minikoncert folyamán, mint Vuk vagy az Oroszlánkirály. A közönséget annyira magával ragadta a produkció, hogy voltak városrészek, ahol a balkonokban és az utcán álló emberek egy személyként énekelték az ismert dalok szövegét, a zenészek játékára.

A Kecskemét Brass tagjai nem tétlenkedtek a karantén időszakban sem. Nagy sikernek örvendett az első karanténvideójuk, ami után felbuzdulva már szorgosan dolgoznak a következőn.

„Mindenképpen sok pozitívumot le lehet vonni ebből a helyzetből, amit most élünk. Én azt gondolom, hogy online felületen próbálkoznak az abból a szempontból nagyon jó dolog, hogy nyilván mindenki most az interneten tájékozódik mindenről és, ezáltal nagyon gyakran jön vele szembe egy ilyen dolog. Lehet, hogy a hétköznapokban észre sem veszi, hogy felrak valaki egy ilyet az internetre, de most, hogy otthon van és állandóan a gép előtt kell lennie vagy online tanít vagy a gyerekek tanulnak azért akarva, akaratlanul hamarabb találkoznak ilyenekkel.” - mondta Földi Jácint trombitaművész.

A trombitaművész véleménye szerint, ha visszatér a normál élet és újra koncerttermekbe szerveződhetnek az előadások, akkor az ilyen köztéri produkciók és a különleges videók hatására a koncertekre járók száma is nőni fog. 

Az együttes rövid kisfilm formájában tudatta a rajongókkal a következő videó témáját, ami nem más lesz, mint egy Disney mese átdolgozása.

 

Kecskemét Brass
A zenekar 2016- ban alakult a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és az M.Bodon Pál zeneiskola rézfúvós tanárainak tagjaiból. Az együttes célja, hogy népszerűsítse Kecskeméten és a megyében a rézfúvós zenét és jobban megismertesse a hangszereket mind a felnőttek és mind a gyerekek körében. Repertoárunkon megtalálhatóak Reneszánsz, Barokk és Klasszikus művek, de a modern kori filmzenék és a könnyebb zenei műfajok is felcsendülnek. A zenekar rendszeresen ad koncerteket a helyi és környező templomokban, melyek igazán felemelő és csodálatos hangzásvilágot adnak a rézfúvós zenének.

Kecskemét percről percre

Élő adás