2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskemét ipartörténetéről nyílik kiállítás

Évszázadok öröksége - Fejezetek Kecskemét gazdaságtörténetéből címmel nyílik tárlat Kecskemétenvolt SZIGMA épületében. Az ipartörténeti kiállítás célja Kecskemét gazdaságtörténetének bemutatása a céhes időktől kezdve átfogó várostörténeti háttérrel, a 650 éves város históriájába ágyazva. 

A kiállítás és a kapcsolódó programsorozat nemcsak ismeretterjesztő, hanem pályaorientációs és motivációs élményt is szeretne nyújtani. Egyik fő célcsoportja a pályaválasztás előtt álló diákság. Számukra az egyik legfontosabb üzenet az iparos lét és az értelmes kétkezi munka presztízsének tudatosítása. Éppen ezért kamarai szervezésben a helyszínre látogatnak majd a pályaválasztás előtt álló diákok.

A kiállítás ideje:                 2018. szeptember 13. – 2018. október 31.
A kiállítás nyitva tartása: keddtől vasárnapig 10 óra és 18 óra között
A kiállítás helyszíne:         Kecskemét, Rákóczi út 4., volt SZIGMA épület

A BELÉPÉS INGYENES!

Az ipartörténeti kiállítás helyszíne maga is Kecskemét egyik jelentős gazdaságtörténeti és építészeti emléke, eredetileg a Leszámítolóbank számára épült 1904-ben. A városközponti fekvésű, volt SZIGMA Műszaki Áruház épülete az elmúlt években időszaki tárlatoknak ad otthont. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által, valamint a támogatók segítségével történt felújításával méltó helyet ad a kecskeméti gazdaságtörténet bemutatásának.

A földszinti oszlopos nagyteremben egy, a 650 éves várostörténetet meghatározó gazdasági események mentén iparosok, kereskedők, cégek és egyéb gazdasági szereplők bemutatásával vázoltunk fel egy időívet, a történelmi háttérre történő utalásokkal. Törekedtünk a korszerű kiállítás-tervezési módszerek alkalmazására, az érthetőségre, összefüggések bemutatására, a látványosságra, érdekességek megmutatására, az egyik legfontosabb célcsoport, a diákok érdeklődésének felkeltésére. Sok kiállított kép és tárgy teszi lehetővé a korszakok elképzelését, a látványosságról korháttérként panorámaképek gondoskodnak.

A kirakatokat, a 2 földszinti és a 2 emeleti kisebb termet a támogató vállalkozások számára ajánlottuk fel bemutatkozás céljára. Olyan installációk elhelyezése történt meg, amelyek lehetővé teszik a látogató diákok számára az adott cégnél elérhető munka- és karrierlehetőségek megismerését.

A szervezők:
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – főszervező
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Kecskeméti Katona József Múzeum
Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár
Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára
Kecskemét és Vidéke Általános Ipartestület
Neumann János Egyetem

Élő adás