2019. Augusztus 19. Hétfő  Huba

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskemét lesz a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat kiemelt helyszíne

Országszerte több száz kulturális központban, és művelődési házban várják változatos programokkal az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat alkalmából. Kecskemét kiemelt vidéki helyszíne a kezdeményezésnek február 16-án szombaton 11 órától kezdődnek a színes programok a Hírös Agóra Kulturális Központban.

- A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhárom évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen részesei legyenek a közművelődési
intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. – hangsúlyozta Bordás István, az egyesület elnöke a budapesti sajtótájékoztatón, melyet a Klauzál Házban a
Nagytétényi Kulturális Központban tartottak. - A kulturális területen dolgozó szakemberek elhivatottsága, fantáziája, kreatívsága tartja életben
nagy sikerrel évről-évre a kezdeményezést - emelte ki az elnök.

Novák Péter színész, zenész, rendező, a programsorozat védnök is hangsúlyozta, hogy a közművelődésben dolgozók hétköznapi hősök, akik a munkájával erősödnek a helyi értékek, helyi közösségek, és közvetítik az értékeket és élményeket a nagyközönség felé. Pénteken professzor dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nyitja meg az idei Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatot a gödöllői Művészetek Házában.

A kecskeméti Hírös Agóra is készül színes kavalkáddal - programokkal a Kulturális Központban, „Eljött a Te időd! „ jelmondattal. A kínálat közt szerepel többek közt kötetlen rajz, festő és kézműves foglalkozás gyermekek és felnőttek részére, textilszatyor nyomtatás, „időtálló” vászontáska festés. A beltéri színpadon: First Step Dance bemutató, feltöltő performance a Ifjú Morbid Színpad és a Kecskeméti Színjátszó Műhely előadásában, valamint a BarIson együttes szórakoztatja majd a jelenlévőket szombaton 16.-án 11.00-tól 13.00-ig.

Értékes nyeremények - koncert, színház- és mozijegyek is várják azokat, akik ellátogatnak a Deák Ferenc térre a Kultúrházak éjjel nappal városi rendezvényére!

Az idei év jelmondata „Mindennap értéket adunk”, jegyében a szervezők arra ösztönzik a résztvevő intézményeket, hogy minél szélesebb kínálattal készüljenek, ezzel is ráirányítva a figyelmet a helyben lévő kulturális értékekre, a művelődési intézmények helyi társadalomban betöltött közösségépítő munkájára, és az ott dolgozók tevékenységének sokszínűségére. A közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt mindannyiunk hasznára.

A pályázati kiírások a www.kulturhazak.hu oldalon olvashatók.

A kecskeméti programok ITT olvashatóak!

Élő adás