2018. Szeptember 19. Szerda  Vilhelmina

13°C / 28°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecsketerelésre hívja a Ciróka a gyerekeket

Kis kecsketerelők lepik el hamarosan Kecskemétet. Nem állattenyésztők érkeznek városunkba, csupán a Ciróka Bábszínház hívja fel a gyerekeket közös játékra. A kecskék visszaterelgetése mellett pedig vers- és meseírással is segíthetnek a bábszínháznak.

A Cirókában lakó Fülöp kecskét és testvérkéit kell vissza terelgetni a bábszínházba, mert elszöktek és most Kecskemét emblematikus épületeiben és közintézményeiben lófrálnak. De mit keres itt Fülöp, a bajkeverő bakkecske? - kérdeztük Kiszely Ágnest.

– Azért érkezett hozzánk, hogy velünk együtt ünnepelje a város születésnapját. Januártól havonta különböző témában jelenik meg Fülöp itt a bábszínházban. Január a kultúra témája volt, február az iparé és most márciusban pedig a szecesszió került sorra - mondta a Ciróka Bábszínház igazgatója.

Márciusban a Cifrapalotáé lesz a főszerep. A Ciróka a gyerekek segítségével szeretné felderíteni a szecessziós épület rejtélyét. Az óvodásoktól rajzokat várnak, az iskolásoktól pedig a rajzokon kívül meséket illetve verseket is. A téma pedig az: vajon mi történik a Cifrapalotában?

A legújabb, kecsketerelő játékot a cirókások kifejezetten a város 650-ik születésnapjára találták ki. Arra alapozták, hogy valamikor réges-régen Kecskemét főterén kecskék legelésztek. A játék szerint ezek a kecskék - szám szerint heten - szétszaladtak, és a kis pásztoroknak kell visszaterelniük őket a bábszínházba. 

Az elkóborolt kecskéket Kecskemét emblematikus épületeiben, intézményeiben találhatják meg a gyerekek. Az elvégzendő feladatokat a Cirókában hamarosan átvehető tarisznyából lehet megtudni. A feladványok megfejtése után a gyerekek kecskepecsétet kapnak az útlevelükbe.

A hét kecskét „összeterelőket,” március 25-én meghívják a Tündér ballonkabátban című előadásra, amely Kecskeméten játszódik és az itteni tündérek életéről és kalandjairól szól.

 

 

Élő adás