2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Két és fél ezer Tóth Sándor-fotót digitalizál a könyvtár (videóval)

Új tartalmakkal bővült a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár „Digitális világunk” nevet viselő platformja. A webes szolgáltatás a régi Kecskemét világába, Bács-Kiskun megye kulturális életébe kalauzolja el a látogatókat. Elérhető válnak Tóth Sándor fotóművész képei is.

Megújult a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár „Digitális világunk” című online szolgáltatása. Egy pályázati forrásnak köszönhetően a könyvtár különböző speciális szkennereket tudott beszerezni, és ez felgyorsítja a digitalizációt. Az online felületre felkerülnek Tóth Sándor fotóművész képei is. A 2500 darabos gyűjteményből eddig 1500 felvételt digitalizáltak; ezek jórészt az 1950-es, ’60-as évek Kecskemétét jelenítik meg.

A Virtuális séta menüpont alatt egymás mellett tekinthetők meg a régi és a mai utcaképek. Régi plakátok, folyóiratok, könyvek és képeslapok, valamint a fiatalok számára tanulást segítő tananyagok is elérhetővé váltak. Utóbbiak között helyismereti kérdések, kvízek, játékok is szerepelnek. A digitális szolgáltatásban elérhető anyagok a tervek szerint még bővülni fognak a jövőben.

Élő adás