2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kezdetét vette a német nyelvi tábor - videóval!

Hétfőn megnyitották a német nyelvi tábort, amelyet a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat szervezett. Idén immár harmadik alkalommal várták a fiatalokat, akik most a német nyelvű országok kultúrájában mélyülhetnek el.

Hét fiatal részvételével indult el ma (hétfőm) a német nyelvi tábor a Bajor Étteremben. Idén a német nyelvű országok megismerését helyezik a középpontba, országismereti filmeket vetítenek a gyerekeknek. De meglátogatja a most 5. osztályt végzett tanulókat Frau Christiane Phillip természetgyógyász is, aki kommunikációs órát tart, valamint pénteken Kiss János evangélikus lelkész hozza közelebb a vallást a gyerekekhez. Emellett játékos feladatok tömkelege várja majd a német nyelvre szomjhúzókat.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg az esemény, aki kiemelte, hogy ez a tábor szórakoztató és tartalmas, élményekkel, tapasztalatokkal és tudással gazdagabban térhetnek majd haza a fiatalok. A Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat támogatásának köszönhetően a gyermekek teljes ellátásban részesülnek, és ingyen járhatnak az egy hetes táborba.

A nemzetiségi önkormányzat elnöke, Neuendorf Rózsa a koronavírus miatt Angliában rekedt, ezért idén Alter Róbert köszöntötte a tanulókat. A Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke azt mondta, hogy a nyelv ápolása nagyon fontos, ezért jövőre felnőttek számára is meghirdetnek egy nyelvi tábort.

Élő adás