2020. Augusztus 6. Csütörtök  Berta

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kitárult a koronárium (videóval)

Ingyenesen megtekinthető a Gondoskodó Szolgálat diszpécserközpontja, ahol egy koronavírus mementó kiállítás várja az érdeklődőket. A koronárium feldíszített falai a kecskeméti önkéntesek és szervezetek hétköznapjaiba enged betekintést.

A járványügyi veszélyhelyzet feloldását követően nyilvánosan látogatható a koronárium, vagyis a Gondoskodó Szolgálat Kecskemét egykori diszpécserközpontja.

A járványidőszak hírös hőseinek emléket állító terem a koronavírussal harcoló önkénteseket és szervezeteket mutatja be. A napi harcról készült rajzok és internetes mémek a láthatatlan ellenségnek adnak legyőzhető és vizuálisan befogadható karaktert- mondta Németh Ábel kiállítás-rendező.

Az interaktív tárlaton humoros környezetben ismerhetjük meg a Gondoskodó Szolgálat első három hónapos működésének fázisait, eredményeit, illetve visszaidézhetjük a karantén-időszak sajátos humorát. Szabó Csaba az első napoktól kezdve dokumentálta az egyes napok legfontosabb eseményeit. Az első fázisban egymásba kapcsolódó képek mesélnek a munkáról, a második fázisban egy egybefüggő kompozíció a Gyűrűk ura fantasy-n keresztül mutatja a Gondoskodó Szolgálat elhivatottságát.

A koronárium, Magyarország legelső COVID-19 mementó kiállítása, ingyenesen megtekinthető 2020. augusztus 31-ig, munkanapokon 10-18 óráig a Hírös Agórában. A kiállításról bővebb összeállítást láthatnak keddi Múzsa magazinunkban.

Élő adás