2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kórusénektől volt hangos a Bolyai

Idén is várták a kórusmuzsikát kedvelő közönséget, a népszerű kóruskoncertre május 16-án, szerdán 18 órakor. A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium a tehetséggondozás mellett fontos feladatának tekinti a közösségi események szervezését is, ezért hívták életre tavaly a Kórusünnepet.

Az idei Kórusünnepen öt énekes csapat lépett fel. A házigazda intézmény vegyeskarának műsorával kezdődött, a gimnázium énektanárának, az est szervezőjének, Závori Erikának vezénylésével és a Scherzo Vegyeskar által előadott kórusművekkel zárult a koncert. 

A hangversenyen Fehérvári Gábor vezetésével a Piarista Gimnázium Vegyeskara is énekelt. A Kodály Iskola két kórusának, az Antanténusz Gyermekkarnak (karnagyuk Szegedi Ildikó) és a Clarus Fiúkórusnak (karnagyaik Gór-Hainfart Márta és Valkai Dávid) is tapsolhattak a kecskeméti zeneszeretők.

Zongorán Lestákné Valasek Szilvia, Horváth Zsófia és Seres József működnek közre. A kórusok produkciói mellett az est folyamán Kerekes Viola és Frank Emil, a Kecskemét Táncegyüttes tagjai jóvoltából (felkészítő tanáraik Böde István és Böde-Harkai Csilla) szólótáncokat adtak elő.

Élő adás